Els peixos saben comptar almenys fins a 4

 Els peixos de l’espècie Gambusia holbrooki saben comptar almenys fins a quatre, segons ha revelat un estudi de la Universitat de Pàdua. El professor del departament de psicologia general Christian Agrillo ha explicat que aquesta espècie sap distingir el grup més nombrós de peixos quan el té davant.

“Per protegir-se dels predadors, aquests peixos tendeixen a formar grups nombrosos. A través dels experiments de laboratori hem observat que col·locant un peix davant de dos grups de nombre divers, el peix solitari reconeix el gran i tendeix a afegir-s’hi”, ha declarat Agrillo.

A partir de cinc
La decisió es produeix sempre que el peix solitari ha d’escollir entre grups de dos o tres membres i de tres o quatre. No obstant, quan ha d’elegir entre grups de cinc o sis, el peix solitari no arriba a ser capaç de distingir quin dels dos és més gran.

No obstant, si la diferència entre els dos grups és molt gran, com quan ha de decidir entre grups de vuit i setze, el peix solitari és capaç d’agregar-se al més nombrós.

Les altres espècies
Els científics han deduït a partir d’aquestes observacions que el Gambusia holbrooki sap comptar fins a quatre i pensen que altres espècies de peixos també podrien fer els mateixos comptes.

“La nostra investigació ens ha portat a establir que els peixos usen una espècie d’acumulador intern per distingir el grup més nombrós, o bé són capaços d’estimar la quantitat d’espai que el grup ocupa”, ha explicat Agrillo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s