Important avanç contra el càncer

Un treball d’investigadors de centres d’investigació de Nova York i Barcelona revela com les cèl·lules de tumor de mama utilitzen una hormona per enviar cèl·lules tumorals cap a òrgans específics. Aquest descobriment aporta nova llum sobre el funcionament de la dispersió de cèl·lules tumorals per l’organisme, la metàstasi, i suposa una nova diana terapèutica per combatre aquesta patologia.

L’estudi ha estat liderat per Joan Massagué al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, en col·laboració amb Roger Gomis, de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), del qual Massegué és director adjunt, i Cristina Nadal, de l’Hospital Clínic-Idibaps. L’article serà publicat demà a la revista científica ‘Cell’.El nou estudi s’ha centrat en l’hormona o citocina TGFB (Transforming Growth Factor Beta). Les citoquines són hormones que, entre d’altres funcions, dirigeixen el moviment i creixement cel·lular. Normalment, aquesta hormona suprimeix el desenvolupament dels tumors, però ja en estudis anteriors s’havia mostrat que les cèl·lules tumorals “s’apropien” d’ella per treballar a favor del tumor en lloc de suprimir-lo.

En aquest estudi, els investigadors liderats per Massagué han comprovat que l’hormona TGFB produïda dins del tumor original de mama promou la disseminació de les cèl·lules tumorals cap als pulmons i les habilita per envair teixit. En el tumor primari, TGFB estimula que les cèl·lules canceroses produeixin Angiopoietina L-4, una altra citocina.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s