Colors!

Ahir dilluns vam anar a la sala Part de la Riba de l’IEC per assistir a l’acte d’Homenatge a Mendeléiev, segona jornada per a commemorar el centenari de la seva mort.

Per l’ocasió, la Societat Catalana de Química va convidar al doctor Herbert W. Roesky, de la Universitat de Göttingen (Alemanya), qui qui ens va fer la conferència titulada Art Gallery of Chemistry.

Roesky va començar la conferència a mb una breu introducció a la química, des del 300aC on s’inicià l’alquimia, passant pels alquimistes de l’edat mija que buscaven la “Pedra Filosofal”, fins al 1790 quan Lavoisier va fer néixer la química amb els primers experiments quantitatius.

Tot seguit el conferenciant ens va plantejar un problema: Per què la química no és atractiva als joves? 

Per tal de solucionar aquesta qüestió Roesky va presentar reaccions senzilles que van acompanyades de canvi de color, formació de cristalls… Experiments amb resultats espectaculars, la manera de mostrar a els joves la bellesa i la fascinació de la química. Fet que ell ha comprovat anant a les escoles i instituts a fer experiments i convidant els escolars a la universitat.

Tots plegats vam passar un bon vespre a l’IEC tot admirant la bellesa de la química. 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s