Fluids no-newtonians

En Newton, es va dedicar a estudiar moltes coses, entre elles va descriure alguns moviments en fluids. Però per simplificar el model, va considerar varies propietats: per exemple que la viscositat d’un fluid és constant

En realitat existeixen més fluids no-newtonians que els que mantenen la seva viscositad constant. Però així són els models, són eines que serveixen per fer descripcions i prediccions, sempre es poden millorar.

Veiem un exemple sorprenent, realment espectacular, d’un fluid que varia la  seva viscositat en funció de la freqüència de la perturbació. Si el golpeges ràpid, es torna dur, si el golpeges lentament la seva densitat disminueix.

La piscina del nostre amic en Flipi el químic està plena d’un fluid no-newtonià, en aquest cas Mizena (fècula de blat de moro) dissolta en aigua. Es pot fer a casa sense cap perill!

Per experimentar amb aquest mateix fluid a casa ho podem fer a escala més reduïda, en un recipient de volum més reduit, també ens ho passarem bé (mireu el vídeo, també és espectacular).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s