Pre-experiment

Tot experiment porta un estudi teòric (si més no una recerca bibliogràfica) previ a la seva realització (els químics no som tant bojos com podem semblar com per probar un experiment que no coneixem en grans quantitats i fora d’un laboratori sota condicions de seguretat…).

Tots els experiments que vaig penjant, els quals podeu trobar al youtube dins el nom d’usuari pepquímic, i que fem davant del públic en festes de la ciència, amb l’objectiu de divulgar i apropar-vos a la ciència, en grans quantitats i els quals resulten espectaculars i poden semblar perillosos, primer de tot n’hem fet un assaig al nostre laboratori de la UdG, dins una campana de gasos i sota les màximes condicions de seguretat. Quan no saps què pot passar perquè és el primer cop que fas quelcom val més anar amb peus de plom…i amb bata i ulleres (que diem els químics).

Així doncs us penjo l’assaig de laboratori, que vam fer el dia abans de la Nit de la Recerca, de l’espectacular experiment Cremem xuxeries, assaig que vam fer després d’una recerca bibliogràfica (on també va intervenir el youtube, ben mirat el primer cop que vaig veure l’experiemnt va ser en aquest portal de vídeos, i em vaig dir que no pararia fins que el féssim) i vam portar a terme al nostre laboratori, en petites quantitats de reactius i sota màximes mesures de seguretat.

A més a més aquesta gravació és més divulgativa que la feta a la Nit de la Recerca, ja que aquí, com que fem l’experiment a la campana de gasos amb llum, podem veure perfectament el procediment seguit. 

Així que sempre que ens veieu fent un experiment en una festa de ciència  tal i com si estiguéssim llampats i com si no tinguéssim la situació controlada sense saber què pot passar i quines conseqüències pot tenir… penseu que abans ja hem probat aquest experiment i que si el fem és perquè el podem fer i sempre ho farem si ho veiem clar, plausible i segur.  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s