Lents al cel

Gràcies a la interessantíssima web APOD en català (versió catalana de la Astronomy Picture Of the Day) de visita obligada diària pels amants de l’astronomia he trobat una bonica foto, corresponent al dia 3·02·08, més aviat meteorològica que astronòmica ja que és d’un fenomen atmosfèric, uns altocúmuls lenticulars sobre Washington.

lenti

Mirar el cel sempre ho trobo un gran espectacle però els altocúmuls lenticulars sempre m’han cridat l’atenció especialment. Potser perquè sovint s’associen a visites d’OVNIs (la forma lenticular d’aquests núvols sovint fa pensar en els platets voladors tripulats per éssers extraterrestres dels dibuixos animats) o simplement per la seva estètica forma de fus.

Al veure aquesta foto de Washington m’ha fet remenar pel meu arxiu fotometeorològic o meteofotogràfic a la recerca de fotos d’altocúmuls lenticulars, aquí en tenim un parell:

altocumuls

Altocúmuls lenticulars (en forma d’ones) que vaig retratar el 30 d’octubre de 2008 des del pàrquing de la Facultat de Ciències de la UdG.

altocumuls1

Altocúmuls lenticulars (amb múltiples estrats) que vaig retratar a Blanes, des de casa, on a l’esquerra de la imatge podem veure la gàbia meteorològica, el pluviòmetre i l’anemòmetre de l’estació meteorològica de la nostra vila.

Ara bé, quan sento la paraula altocúmul lenticular el primer que em ve al cap, i suposo que a molts amants de la meteo, és el famós “pollastre” lenticular

pollastreFoto de Ramon Baylina, observador meteorològic de Sort

I per acabar amb els altocúmuls lenticulars us mostro una de les imatges més boniques que he vist mai d’aquests núvols, un en forma de capell pel mont Fuji Yama (Japó).capell

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s