QR, utilitzem-lo

EL dia 16 de desembre vaig publicar una entrada al bloc sobre els codis QR. Els acabava de descobrir i tot just m’acabava de descarregar el programet  codificador de QR al PC i el descodificador de QR al mòbil i vaig posar a prova als visitants del bloc encriptant jo mateix un text amb una prgunta en forma de codi QR.

Des d’aleshores, en ocasions especials com ara celebracions d’aniversari, m’ha agradat escriure i imprimir codis QR i descodificar-los als companys mostrant-los aquesta nova forma d’encriptar missatges. Després de la  seva sorpresa i de la, més o menys intensa, curiositat mostrada i expresada per aquests codis bicolors sempre m’acaben fent la metixa pregunta: …i això té alguna utilitat interessant?, quan no m’etziben directament: quina tonteria, això no serveix per a res, és un joc de nens.

Tot i que a mi sempre m’ha agradat a jugar a espies, desencriptar missatges, mapes de tresors, enigmes matemàtics o descobrir l’entrellat d’un assassinat… els codis QR no només serveixen per a fer una gimcana més interessant, sinó que poden tenir (ja les tenen a altres indrets del món com Japó) i segur que tindran a casa nostra aplcacions ben quotidianes i útils com ara encabir en una placa petitíssima clavada a la base  del bust de la vila X tota la informació sobre la vida i miracles del personatge històric que representa així com el link a una web amb imatges de les seves proeses… és a dir, arribar a descodificar una gran quantitat d’informació que físicament oupa ben poc espai.

r

Tot això ho explico ja que avui, gràcies a l’Edunomia d’en Miquel Duran, he descobert un article publicat per Educause titulat 7 things you should know about… QR codes. A tots els que no veieu una aplicació interessant pels QR us recomano que llegiu aquest article.

Una de les coses interessants que he llegit a l’article m’ha donat la idea d’implantar codis QR als jardins botànics de Blanes (si algú del Mar i Murtra o del Pinya de Rosa està llegint això que es posi mans a la feina), substituint la placa amb l’etiqueta i explicació de cada planta per un codi QR (fins i tot, tal com diu  a l’article que ja s’ha fet en d’altres llocs, el jardí podria tenir accés Wi-Fi per tal de linkar webs amb més informació botànica als QR).

2 pensaments sobre “QR, utilitzem-lo

  1. Peeeeeeeeeeeeeep!!!

    torno a estar dins el món dels blogs!! veig que tu com sempre estàs a la última ehhh.. segueix així perquè ens ensenyes moltes coses interessants!!!!

    a reveure!!!!

    Laura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s