Estallela, el mestre divulgador

El desemre passat vaig poder gaudir de l’exposició CIÈNCIA RECREATIVA. De Josep Estalella al segle XXI“, a la Fontana d’Or de Girona, on es van recuperar alguns dels enginys i enigmes que el més important divulgador científic català va plasmar a la seva obra escrita a Girona el 1918 “Ciència Recreativa”.

Doncs avui al dominical del diari de Girona hi surt publicada una entrevista a Josep Tarrés i Luís Sánchez-Cuenca, els quals encapçalen l’exposició i  anuncien que es preveu que sigui itinerant viatjant a diferents indrets del país i de l’estat espanyol.

Aprofito per presentar el facsímil de Ciéncia Recreativa (l’original va ser publicat per Josep Estalella el 1918 a Girona) i Ciència recreativa comentada que conté els comentaris actuals als textos originals d’Estalella i és resultat del treball d’un equip de més de 20 autors col·laboradors entre els quals es troben molts  professors de la Facultat de Ciències i de la Politècnica de la UdG els quals he tingut com a professors.

estalella

4 pensaments sobre “Estallela, el mestre divulgador

  1. Bones Pep! A veure què tal et queden les fotos dels llamps amb el mètode de llarga exposició! Ja veuràs que amb una mica de sort tindràs fotos molt xules! Sempre és un bon espectacle una tormenta elèctrica!

  2. I tant! Per a mi no hi ha cap espectacle millor que una tempesta elèctrica davant de mar, les de final d’estiu són espectaculars!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s