Per molts anys Viquipèdia!

aniversari_viquipediaEls catalans estem d’enhorabona a la xarxa ja que celebrem els 8 anys de la creació de Viquipèdia, la versió catlana de la Wikipedia.

L’enciclopèdia lliure Wikipedia va ésser creada per  Jimmy Wales i Larry Sanger el gener de 2001 (Ara recordo l’entrevista a Wales publicada a la contra de la Vanguárdia el gener passat). El 16 de març de 2001 Jimmy Wales va anunciar que volia crear viquipèdies alternatives en altres llengües. El mateix dia, i amb pocs minuts de diferència, es van crear els nous dominis deutsche.wikipedia.com i catalan.wikipedia.com, es té constància que es va editar la pàgina principal de la Viquipèdia en català el dia 16 de març a les 21:07 UTC. El primer article en llengua no anglesa editat a la wikipedia  va ésser en català i correspon a l’entrada àbac, el qual va ésser publicat el 17 de març a les 01:41 UTC. Em fa il·lusió veure que el català ha sigut la 2a llengua utilitzada cronològicament a la wikipedia i una gràcia especial de que el 1r article escrit en català correspongui a un instrument científic.

Mentre escrivia aquestes línies m’ha fet gràcia comprovar si àbac correspon a la 1a entrada del Diccionari General de la Llengua Catalana Pompeu Fabra així que l’he obert i he observat que correspon a la 5a entrada després de a; a; a-, an- i ab-.

Seguim donant corda al català (especialment a la xaxa), tal com ens repetia la Queta, o bé encomanem-lo, tal com ens recorden ara el forner i l’estranger.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s