Peix transparent!

Avui i gràcies al bloc de la Cristina he descobert l’existència del peix Macropinna microstoma (també conegut com a  peix “ulls de barril”) el qual presenta uns ulls tubulars i un cap transparent. Només de descobrir aquesta espècie tant curiosa m’he posat a investigar sobre ella.

peix

Es tracta d’un peix marí d’aigües profundes i que habita a les zones tropicals-temperades dels oceans Atlàntic, Pacífic i Índic, el qual té una morfologia peculiar. Tal com he etiquetat a la imatge anterior els ulls aparents que es troben a la part frontal del cap del peix no són els seus ulls reals sinó que són els orificis nasals, els seus ulls  reals  (“telescòpics”) sobresurten del crani, i estan protegits per un teixit transparent, els quals apunten cap amunt per tal de poder descobrir les siluetes de les seves preses.

peix1

Aquí tenim una gravació d’aquest peix tant curiós presa en aigues Californianes a unes profunditats d’entre 600 i 800 metres sota el nivell del mar.

La natura mai deixarà de sorprendre’ns, suposo que en aquí roman la gràcia de la ciència.

2 pensaments sobre “Peix transparent!

  1. Un animal tot peculiar… És cert que la natura mai deixarà de sorprendre’ns, és per això que els científics i científiques l’estudien per intentar entendre-la una mica més cada dia…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s