President Benach 2.0

Aquest migdia hem tingut el goig de comptar amb la presència del Molt Honorable President del Parlament de  Catalunya, Ernest Benach, al Parc Científic i Tecnològic de la UdG. Benach ens ha ofert la conferència La Catalunya 2.0 i ha sigut convidat pel servei de Llengües de la UdG que celebra els seus 10anys d’existància, per molts anys!

31

Benach ha començat parlant del desinterès creixent per la política per part de la població i, segons ell, la solució rau en la participació ciutadana en la gestió del país, vila, barri… “Cal un interès per la política” deia el president, “ningú es pot desentendre de la política” […] “un país no abança sense la implicació de tothom, i Catalunya tampoc”. En aquesta primera part de la intervenció Benach ens ha remarcat la importància de la implicació de tots nosaltres en la resolució dels problemes de la societat i com a pont entre els ciutadans i els polítics ens ha presentat el web parlament.cat, on tots tenim el dret de petició. Benach ha definit la política 2.0 com l’acció d'”escoltar el pols de la ciutadania”, interactuar amb la població i estar així més a prop de la “política de veritat” i d’una “democràcia real”. “Cal enganxar de nou els ciutadans a la política”, aquesta frase m’ha fet pensar amb l’anunci d’encomana el català.

En la seguent part de la conferència el president ha definit l’espai-temps en el que ens trobem com a l'”era de la velocitat“, “tenim més fonts d’informació que mai, però també hi ha més riscos que mai” ha  comentat Benach. “Hi ha prou nivell de reflexió?, La informació és prou contrastada?, L’anonimat fa perdre el valors de les aportacions?”… El president Benach també ha fet referència al principal problema de la xarxa actual, que no tothom en té accés, sigui per la questió econòmica que comporta estar connectat a la xarxa o bé per a la incapacitat que sent la gent més gran per entrar en aquest món. “Hem d’aconseguir que tots el territori tingui la mateixa accessibilitat a la xarxa i que tothom s’hi vegi capaç d’entrar”

6

Taula Periòdica d’Internet

Finalment Benach ens ha presentat el Parlament 2.0, que proporciona la interactivitat política-societat. Facebook Parlament, canal youtube Parlament, twitter Parlament, i lapossibiltat de tenir els ginys parlament al nostre web o bloc. Realment el nostre Parlament està al dia!

14

Per acabar el President de Parlament ha fet país amb les següents paraules: “s’ha de fer país, hem de decidir quin país volem per els nostres fills i filles”, hem d’aconseguir que “Catalunya segueixi sent pòrsper, pionber, creatiu”…

“Els polítics han de parlar amb la ciutadania, no a la ciutadania” ha afirmat Benach entre la seva intervenció, avui el M.H.Ernest Benach ens ha mostrat que està disposat a parlar amb nosaltres.

A la sortida de la conferència he pogut fer conèixer el bloc Pepquímic al President Benach, fent-li entrega de la tarjeta  Pq, espero que el visiti.

4Gràcies Ricard per fer de fotògraf.

Anuncis

3 pensaments sobre “President Benach 2.0

 1. Pep,
  Veig que no has desaprofitat l’ocasió. Et felicito per la crònica, és magnífica. Les estic recollint totes, i les comentaris al Facebook. Les eines 2.0 ens permeten compartir les impressions posteriors. Ho penjaré tot al bloc.

 2. Hola Pep!
  Ets un crack!
  Això del 2.0 esta pegant fort, ¿no? Estaría bé que totes les universitats integressin aquesta nova manera d’exposar el coneixement. No en sé molt, però de quina manera pot influir aquesta era en les generacions futures per apendre? Quina forma es la óptima per apendre a partir dels recursos 2.0?

  Records,
  Martin.

  PD: Ja m’explicaràs els nous experiments…

 3. Gràcies Meius, ja visitaré el “Les llengües a debat”,
  Martín, ja saps que al vostre departament hi teniu el mestre en el món 2.0, ell
  fins aviat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s