Color relatiu

De les il·lusions òptiques que em sorprenen més són les relatives als colors. Observes i perceps un color, compares  i descobreixes que es tracta d’un altre color (longitud d’ona).

  • La primera que presento és la següent. A primer cop d’ull (i no només el primer) es perceben els quadrats interiors de diferent color (el dret sembla més fosc que l’esquerre), però us animo a comprovar que es tracta del mateix color (Per exemple portant la imatge al paint i eliminant el color del voltant, que és el confon, o bé al mateix paint prenent el color d’un dels quadrats interiors amb el comptagotes i pintar a sobre de l’altre quadrat interior, comprovant així que es tracta del mateix color).

colort

  • Ara deixem els grisos i passem a colors més vius. En aquesta il·lusió podem apreciar 10 quadres formant dues creus, on la de l’esquerra sembla estar formada per quadrets de color vermell mentre que la de la dreta sembla estar formada per quadrets de color taronja. Fent una comprovació com la que he recomanat fer al primer punt comprovarem que els 10 qadrets són tots del mateix color.

color2

  • Aquí tenim la mateixa il·lusió anterior però amb els 10 quadrets d’un altre color (però tots 10 del mateix color).

coolor3

  • La següent imatge presenta una il·lusió encara més espectacularque les anteriors. En el seguent Cub del Professor, versió 5x5x5 del mundialment famós Cub Rubick, el quadrat central de la cara superior i el quadrat central de la cara ombrívola són del mateix color! Comproveu-ho

color1

  • Per acabar us presento la meva il·lusió òptica de colors preferida. En aquest dibuix s’hi representa un tauler d’escacs amb un cilindre verdós en 3 dimensions, on la llum ve de la part superior dreta. L’efecte de la il·lusió en questió rau en que els quadrats foscos del tauler que es troben il·luminats (A) i els quadrats clars que es troben a l’ombra del cilindre (B) són del mateix color!! Comproveu-ho i us sorprendreu. Cada cop que em trobo davant d’aquesta representació haig de comprovar l’efecte amb el programa de dibuix, forçant la vista no sóc capaç de veure que els 2 colors ón el mateix. Trobo que és una il·lusió espectacular.

illusion-escacs-11

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s