Leonardo

Avui és el 557 è anniversari del naixement del  científic, enginyer, inventor, anatomista, pintor, escultor, arquitecte, urbanista, naturalista, músic, poeta, filòsof i escriptor Leonardo da Vinci (Vinci, Toscana, 15/04/1452 – Amboise, 2 de maig de 1519).

leoAutoretrat de Leonardo (1512-1515)

En el món de l’art d’entre les seves obres més conegudes destaquen l’Home de Vitruvi, La Gioconda i El Sant Sopar. I en el de la ciència els estudis d’anatomia o els dibuixos dels esquelets de sòlids regulars, com els que va fer pel llibre de Pacioli De Divina Proportione, publicat el 1509. (Un altre dia, amb més calma, parlaré de la Secció Àurea o divina proporció o nombre d’or…)

divina

I en el món de l’enginyeria destaquen les seves aportacioons com a precursor de moltes màquines modernes, com ara l’helicòpter, la calculadora, bombes hicràuliques…

ales

La lliçó que crec que hem d’aprendre al veure un mestre com Leonardo Da Vinci és que no ens hem d’estancar en una àrea concreta del coneixement. La ciència (Conjunt de coneixences resultant de l’estudi, segons la segona entrada del Diccionari de l’IEC) és molt àmplia, explore’m-ne les zones més desconegudes per a nosalres!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s