Sant Jordi Científic

eduqAhir, dia de Sant Jordi, entre alguns llibres vaig rebre a casa el 2n número de la revista EduQ (SCQ). El passat mes d’octubre de 2008 va ésser publicat el primer número, ja en vaig parlar al bloc, i sembla que va tenir molt bona rebuda entre els químics del país.

En aquesta nova edició d’EduQ també hi he trobat molts articles interessants. Per començar trobem l’article de Pere Castells de la fundació Alícia, Aprenentatge de la ciència a través de la cuina. Vaig poder conèixer la seva feina el passat 15 ‘abril quan el mateix Castells va participar en el II Congrés de Docència de Química a Secundària que es va celebrar a la Facultat de Ciències de la UdG.

També m’ha cridat l’atencó l’article titulat El fuego como luminoso recurso didáctico, publicat per un professor de secundària de Madrid. Aquest professor participa en activitats divulgatives amb experiments on el denominador comú  és el foc, entre els quals n’hi alguns que nosaltres fem com la combustió de la xuxeria, ja en traurem alguna nova idea per fer per aquí les nostres terres.

Finalment d’aquesta edició d’EduQ voldria destacar l’article La simetria, una altra manera de mirar els materials, publicat  per un químic català que fa recerca en materials a la universitat de Cambridge,  el qual utilitza els fantàstics dibuixos del gran artista Escher, sempre m’han entusiasmat els seus dibuixos i il·lusions òptiques, per explicar la simetria, mostrant els diferents elements de simetria i els Grups Puntuals.

EduQ, revista de subscripció molt recomanable!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s