Exposicó de flors científica

Fins el proper diumenge 17 de maig es podrà gaudir de la 54a Exposició de Flors de Girona, que es va inaugurar el passat dissabte dia 9.

Gi

Bonica vista de Sant Fèlix, la Catedral i les cases de l’Onyar des de la terrassa col·legi d’advocats de Girona.

Tot donant una ràpida volta per l’exposició vaig poder percebre molts motius que em van fer pensar en conceptes científics, concretamet químics. Primer de tot el més explícit, les escales de la catedral de alberguen una macro representació, floral i de materials sintètics, dels 4 elements que formaven la natura segons els clàssics grecs i més endevant els nostres predecessors els alquimistes de l’Edat Mitjana.

4 Elements

4 Elements 1

Decoració alquímica a les escales de la Catedral.

Seguint l’itinerari proposat em vaig trobar amb la decoració de les escales de Sant Martí on hi interpreto una clara evocació a la teoria atòmica tal i com va fer Dalí plasmant la Galatea de les esferes.

atoms

Decoració atòmica a les escales de Sant Martí.

I per acabar quan passava pels Jardins d’Alemanys-Pati de la Gironella no me’n vaig poder estar de pensar en un  model molecular de ful·lerè al veure la gran poma buida metàl·lica. Tot i que, ara que hi penso, potser em va venir al cap aquesta molècula pel gran bombardeig de cert esport (el qual consisteix en fer rodar un model de ful·lerè per la gespa) que estem patint aquesta època.

poma

Jardins d’Alemanys-Pati de la Gironella.

La Ciència és a tot arreu, siguem prou vius per no deixar-nos perdre l’espectacle de les seves manifestacions i busquem símils i models per a les seves teories i prinipis per tal de fer-les més properes i entenedores.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s