L’hèlix de la vida

Avui a la contra de La Vanguárdia podem llegir una entrevista a James Watson, qui juntament amb Francis Crick i  basant-se en anàlisis cristal·logràfics de raigs X van proposar l’estructura helicoïdal per a la molècula d’ADN (DNA en anglès). Aquesta proposta fou publicada el 25 d’abril de 1953 a la revista Nature. Cliqueu aquí per llegir l’article original.

Gràcies a la proposata de l’estructura helicoïdal per a la molècula d’acid desoxiribonucleic Watson i Crick van ésser gaurdonats amb el Premi Nobel de Medicina el 1962.

WatsonJames-CrickFrancisPrecisament l’estiu passat vaig poder veure en persona aquest model molecular, d’un fragment de DNA fet amb peces metàl·liques per Watson i Crick, al Science Museum de Londres. Quan tingui més estona lliure m’endinsaré a l’arxiu de fotos de Londres per recuperar les imatges d’aquest model molecular.

2 pensaments sobre “L’hèlix de la vida

  1. Hola Pep,
    a través de la Contra de la Vanguardia he ido a parar a tu blog y he mirado tu nota sobre la helix de la vida. Enhorabuena por tu blog, es limpio, claro y comunicador/motivador, no desfallezcas. Veo que estuviste en ese supermuseo de la ciencia de Londres y que metiste las narices en el de Bioquímica, te puedes perder una semana y seguirías descubriendo cosas interesantes. Si me das tu e-mail te paso fotos que tengo sobre la pareja (W&C) y las placas que comentas. Por razones de preferencia personal y de trabajo tengo bastante material sobre la hélice.
    Salud.

  2. Retroenllaç: » La Piedra Filosofal de la Calidad Científica ha sido Descifrada: ¡Confirmado!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s