Final de curs químic

Ahir els alumnes de 1r curs de química van poder gaudir de la seva última classe de l’assignatura de Química Inorgànica fora de l’aula. Aquesta “out classroom activity”, va consistir en la realització de reaccions químiques basades en els elements del bloc p, que són els que han estudiat en la darreria del curs.

1

Grup d’alumnes que han cursat l’assignatura de Química Inorgànica davant del dipòsit de N2 líquid a la Facultat de Ciències de la UdG, ahir.

Així vam dur a terme una deflagració mesclant els sòlids Sofre i KBrO3 i la posterior addició d’àcid sulfúric que és el que inicia la reacció:

Aquesta és la gravació de l’assiag de l’experiment al laboratori, prèviament a fer-lo a l’exterior davant del alumnes.

També vam tornar a fer el conegut experiment de la deshidratació del sucre de taula (sacarosa) a Carboni mitjançant àcid sulfúric.

Aquí tenim l’assig d’aquest l’experiment que vam fer per primera vegada en motiu de la “jornada de portes obertes 09” a la facultata de Ciències de la UdG.

Per acabar vam fer una altra deflagració, ara mesclant un sobret de sucre de taula (sacarosa) i KClO3 i addicianant-hi una gota d’àcid sulfúric. En aquest cas el clorat que és un fort oxidant oxida el sucre fins a convertir-lo en CO2, entre d’altres compostos que s’alliberen. Aquest experiment és la primera vegada que el duem a terme d’aquesta manera però no és més que una variació de l’experiment de l’oxidació del caramel. En l’oxidació del caramel el que fem és fondre clorat de potassi en un tub d’assaig i addicionar-hi la xuxeria o caramel (o terròs de sucre). Aquí en podeu veure una gravació que vam fer l’octubre passat:

En canvi en la modificació que vam fer ahir d’aquest experiment és fer reaccionar el clorat potàssic en fase sòlida amb sucre també sòlid, i en comptes d’aplicar calor per fondre els sòlids (tal com fem en la primera versió de l’experiment) addicionem àcid sulfúric que és el responsable d’iniciar la reacció.

Assaig de laboratori fet ahir previ a fer l’experiment a l’exterior amb els alumnes. A la part final de la gravació hi hem afegit unes imatges de l’experiment fet ahir a l’exterior amb els alumnes de 1r.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s