Blanes a “Investigación y Ciéncia”

Aquest cap de setmana, a l’arribar a casa, m’he trobat que el número de juny de 2009 de la revista Investigación y Ciéncia ja m’hi esperava.

Primer de tot he intentat fer el que faig cada mes, obrir la revista i fullejar-la de dalt a baix abans d’aturar-me a cap pàgina en concret, per tal de tenir una idea general dels articles que la composen. Però avui això m’ha estat impossible. A l’arrribar a la pàgina 40 m’he endut una enorme i grata sorpresa. El convent, la Punta de Santa Anna i l’inici del moll de Blanes!

1

Aquest mes la secció “De Cerca” està dedicada a un treball fet per Oscar Santegoeds, Laia Angel-Ripoll i Dolors Vaqué titulat “Bacterias marinas y cambio climático”. Pel que he pogut investigar navegant per la xarxa (ja que la revista no fa cap referència als autors de l’article) es tracta d’un alumne i les seves professores de l’escola Hamelin Internacional Laie d’Alella.

A l’article es mostren els resultat de l’estudi fet, en mostres d’aigua preses a Blanes, sobre l’augment de les colònies d’uns bacteris heteròtrofs marins, responsables de la degradació del carboni orgànic dissolt a mar, amb l’increment de la temperatura de l’aigua de mar. Tot plegat porta a un augment en l’emissió de CO2, producte del metabolisme d’aquests bacteris.

3

Remenant pel meu arxiu fotogràfic he trobat aquesta foto, molt semblant a la publicada a la revista científica (en aquest cas no agafo de Punta de Santa Anna ni les muntanyes de Lloret al fons però podem veure més tros de moll), que vaig fer des de la barqueta un matí de pesca del febrer de l’any passat. Si ens hi fixem bé a la part inferior dreta de la imatge podem veure l’extrem d’un dels rems.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s