La Maledicció de Tutankamon

Aquesta tarda l’equip de Divulgació Científica del Departament de Química de la Universitat de Girona hem tingut el goig d’ésser convidats a Vilablareix per fer experiments divulgatius als alumnes d’ESO de l’institut d’aquesta població gironina. Cal remarcar que ens hem trobat amb uns alumnes molt trempats, interessats amb els processos químics i físics que han pogut descobrir amb els experiments que els hem fet. Esperem que segueixin sentint-se atrets per la ciència al llarg de la seva vida, tant acadèmica com la quotidiana.

3Pep Duran i Ricard a punt de fer un experiment davant dels alumnes de l’IES de Vilablareix.

D’entre els experiments que aquesta tarda hem dut a terme en voldria destacar un. Els alumnes de Vilablareix aquesta tarda han tingut el privilegi de ser els primers de veure el nostre últim experiment, el més nou, el qual tot just vàrem acabar de perfeccionar la setmana passada i que fins avui només havien pogut veure alguns alumnes i professors del Departament de Química de la UdG. Aquest experiment el titulem la Maledicció de Tutankamon.

1Jo mateix explicant la llegenda de la Maledicció de Tutankamon, just abans de fer l’experiment.

Diu la llegenda que quan el foc torni a unir la sorra de la Gran Piràmide, on va ser enterrat el garn faraó Tutankamon, i les restes del cos momificat d’aquest faraó la Gran Maledicció serà escampada per la Terra.

Tot tornant del nostre viatge per Egipte amb una ampolleta de sorra i una mostra, reduïda a pols, de la mòmia de Tutancamon procedim a realitzar l’experiment. Aquí en podeu veure el resultat d’aquesta tarda davant dels alumnes de Vilablareix i a sota podeu veure’n la gravació de l’assaig de laboratori que vàrem dur a terme la setmana passada.

2La maledicció de Tutankamon en forma de serp negra. La Serp del Faraó.

La QUÍMICA, i la CIÈNCIA en general, ens ajuda a donar ales a la imaginació. Siguem curiosos, tal com fa la canalla, i segur que cada dia aprendrem una cosa nova tot sorprenent-nos amb la ciència que ens envolta.

5 pensaments sobre “La Maledicció de Tutankamon

 1. Avui he conegut aquest bloc a través d’un enllaç del Projecte d’Experiments a la Cuina de Recerca en Acció i evidentment me n’he fet seguidora i admiradora des de JA!! És un bloc molt prometedor, quanta feina feta!! Gràcies per les teves aportacions a la Ciència!
  Molt bo el toc maledictiu de la reacció… suposo que no hi deu haver cap problema per divulgar els teus videos, oi? 🙂
  Fins aviat
  Anna

 2. Moltes gràcies Anna,
  la idea és aquesta, divulgar la ciència i si davant de la canalla hi posem una mica d’imaginació el resultat és explosiu!

 3. Jo vaig fer aquesta serp amb dicromat i nitrat potàssic l’any passat a l’institut però vam haver de repetir-la diverses vegades i a més no eixia tan bé com la vostra!

  T’he votat com a millor blog al concurs, sóc superfan teua!

  Rosella

 4. Moltes gràcies Rosella!

  També hem provat la reacció amb dicromat amònic, l’únic problema és la seva toxicitat… a més amb nitrat queda prou bé pel segur que és.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s