2011, Any Internacional de la Química

2011, PqL’1 de Gener de 2009 vàrem estrenar l’Any Internacional de l’Astronomia.  Al bloc ja en vàrem parlar. Acabo d’assabentar-me, pel correu que m’ha enviat la Societat Catalana de Química, que l’any 2011 serà l’Any Internacional de la Química.

La resolució de l’assignació de l’any 2011 com a Any Internacional de la Química  va tenir lloc en la 63a assemblea general de les Nacions Unides. Segons manifestacions de la IUPAC i la UNESCO, organitzadores de l’esdeveniment, it is time to celebrate the achievements of chemistry and its contributions to the well-being of humankind. Per llegir les idees d’activitats plantejades per dur a terme durant el 2011, com ara augmentar l’interès per la química entre el jovent, clicar aquí.

I per què el 2011? El 2011 es celebra el centenari de l’entrega del Premi Nobel de Química a Marie Curie en reconeixement als seus serveis en l’avanç de la química pel descobriment dels elements radi i poloni, l’aïllament del radi i l’estudi de la naturalesa i compostos d’aquest element. A més a més el mateix 1911 a París va ésser fundada la Associació Internacional de Societats Químiques.

Tenim tot un any per endavant per preparar activitats divulgatives per fer el 2011 (l’any de la química), el nostre any, l’any de tots. En seguirem parlant.

IYC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s