Un gran pas per la humanitat

El proper 20 de juliol es celebraran els 40 anys del primer allunament (o no? ja sabeu que encara hi ha molts escèptics que recolzen la teoria de la conspiració. Fins i tot els coneguts Caçadors de mites presenten les diverses fotos d’aquell esdeveniment les quals poden fer pensar que van ésser fetes en un plató i reprodueixen a petita escala les condicions de la coneguda foto de les ombres en diferent direcció). En aquella expedició els astronautes Michael Collins, Edwin E. “Buzz” Aldrin i Neil A. Armstrong van sortir el 16 de juliol de 1969 de Cap Canaveral (Florida, EUA) amb la nau Apollo 11 que va ésser impulsada a l’espai pel coet Saturn V. Després d’un viatge de  4 dies, el 20 de juliol (a les 20:17:40 UTC) van arribar a la Lluna.

Aldrin aquell 20 de juliol de 1969 a la superfície de la Lluna

Gràcies al google moon podem recórrer la mateixa zona de la superfície lunar que aquell 20 de juliol va ésser trepitjada per primer cop per Armstrong. Quan l’Apollo 11 es va situar a l’òrbita lunar, Aldrin i el Armstrong es varen traslladar al mòdul lunar Eagle, mentre que Collins es va quedar a la nau recolzant les maniobres del mòdul lunar. Armstrong va ésser el primer en baixar del mòdul lunar, convertint-se així en la primera persona que trepitjava la  tant somniada superfície de la Lluna. I ho va fer amb la frase, ja cèlebre, Aquest és un petit pas per a un home, però un gran salt per a la humanitat.

Petjada d’Aldrin, la qual ha serit per estudiar les propietats del sòl llunar.

Per acabar m’agradaria fer referència a la propera missió de la NASA a la lluna del 2020 i del LER (Lunar Electric Rover). Aquest petit vehicle de 12 rodes servirà com a casa pels astronautes durant la missió i permetrà recórrer la superfície lunar. Per llegir més informació sobre el LER clica aquí. Com a curiositat podeu visitar el web spaceyourface de la NASA on adjuntant una foto de la vostra cara podeu veure la fila que faríeu com a astronautes a una missió de la NASA.

LER

Aquí em veieu sortint del LER a la superfície llunar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s