Taula Periòdica dels comandaments

Ara que estem de vacances una de les activitats que es solen dur a terme durant el temps de lleure és el de jugar amb alguna videoconsola, tot passant força estona amb un comandament entre les mans. Doncs potser mai no ens hem adonat de la gran varietat d’aquests i de les diferents formes i distribució de polsadors que contenen. Precisament acabo de descobrir la Taula Periòdica dels comandaments, en la qual trobem classificades per ordre cronològic les diferents consoles que han aparegut al mercat, des del 1972 fins al 2006, amb una representació molt curiosa de cadascuna d’elles, la distribució dels diferents polsadors als seus comandaments.

ptcontrollers

Cliqueu la Taula per ampliar-la. En cada element de la taula, a més de la representació de la distribució dels diversos polsadors del comandament, podem trobar alguns detalls de la CPU o del dissenyador i any d’aparició de cada consola.

Que n’és de complicat d’aprendre a controlar un comandament diferent per cada consola a la velocitat que requereixen els videojocs! Precisament aquest és un dels factors que m’ha fet allunyar  d’aquests enginys. No es podria idear un comandament universal per a totes les videoconsoles? Tal com les diverses classes de cotxes tenen el mateix sistema de control i maneig. És molt curiós que puguis prendre per primer cop i conduir amb certa facilitat el cotxe del veí (essent aquest d’una casa comercial diferent al teu) però, en canvi, resulti complicadíssim de dirigir el cotxe  virtual que el veí fa anar a la seva nova videoconsola.

Un pensament sobre “Taula Periòdica dels comandaments

  1. Retroenllaç: Taula de taules « Pepquímic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s