Científicament elegant

Gràcies al bloc ReAcCIONa, de la Laia, acabo de descobrir una curiosa estrada del bloc Unique scoop dedicada a samarretes amb motius científics.

50-science

M’ho he passat molt bé remenant entre les peces de roba  i he descobert samarretes que, amb una sola imatge,  mostren perfectament una teoria o concepte científic. Per exemple a la següent imatge es representa l’expansió solar que portarà a l’Astre Rei (diuen que d’aquí a uns 5·109 anys, que és més o menys la vida que té ara el Sol. Es troba cap a la meitat de la seva vida abans de morir i convertir-se en una nebulosa planetària i finalment en una nana blanca) a convertir-se en una gegant vermella i a “empassar-se” literalment Mercuri Venus i La Terra.

90-solarexpansion

De la mateixa temàtica també hi he trobat aquesta samarreta amb un missatge molt clar. Un dia sense fusió és com un dia sense llum del Sol. I és ben bé així. Com bé sabem el Sol, l’estrella central del nostre sistema solar, és un gran reactor de fusió on els àtoms d’H es fusionen per generar àtoms d’He, aquesta reacció també produeix gran quantitat d’energia, la qual és radiada a l’espai.

91-dayfusion

La samarreta que he trobat més divertida és la següent, la qual ironitza sobre el, potser més famós i més reproduït, experiment de ciència recreativa. El guèiser de cola amb mentos!:

60-goforlaunch

I una que fa referència a la divertida paradoxa del gat d’Schrödinger. A la samarreta, amb molt encert, s’hi representa la “caixa quàntica” i prou, a l’interior de la qual hi ha el gat,

-P: viu o mort?

-R: viu i mort! Fins que no l’obrim, és clar.

21

Aquesta samarreta m’ha cridat l’atenció especialment perquè m’ha recordat a aquell dibuix que l’aviador va fer a aquell petit príncep en mig del desert.

Acabem amb l’afirmació que fem onejar en la nostra bandera. La dels amants de la ciència. I de la millor manera possible, amb una altra imatge (impresa també en una de les samarretes de la col·lecció descoberta avui).

43-scienceisfun

Perquè 1 imatge val més que 103 paraules.

3 pensaments sobre “Científicament elegant

  1. Pep!
    Totalment d’acord que una imatge val més que 1000 paraules. És bona idea això d’anar científicament elegants… Una bona oportunitat per divulgar la ciència i poder lluir-la! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s