Post Nit de la Recerca 09

capçalera

Tal com va passar simultàniament a més de 150 ciutats europees, el passat 25 de setembre a Girona vàrem viure la Nit de la Recerca 09 (Researchers’ Night 09 a la resta d’Europa).

Inauguració

Acte de benvinguda a la Nit de la Recerca 09 a Girona. D’esquerra a dreta: Sílvia Simon (directora de la C4D, coordinadora  de la celebració a nivell estatal), Anna Pagans (alcaldessa de Girona), Josep Calbó (vicerector de recerca de la UdG), Núria Tarés (regidora d’educació de l’ajuntament de Girona), Pep Torner (director de la Casa de la Cultura de Girona, que va acollir la celebració) i Dani Jiménez (divulgador científic i col·laborador de TV3, presentador de la Nit de la Recerca i participant amb la realització d’experiments físics espectaculars).

A la Casa de la Cultura de Girona es varen poder viure un munt d’activitats, entre les quals va destacar la participació del divulgador científic (i col·laborador de TV3) Dani Jiménez amb els seus experiments espectaculars a l’engròs.

DSC01229

Dani Jiménez amb els bidons que posteriorment va implosionar amb el seu espectacular experiment de fer implosionar el bidó per condensació del vapor d’aigua que hi està confinat. Al fons, jo mateix i Pep Duran a punt de fer l’experiment de la “pasta de dents d’elefant”. (Foto: Moni)

Una altra de les activitats estrella de la Nit de la Recerca 09 va ésser el Científics a la cuina, on uns quants investigadors de la Universitat de Girona vàrem entrar a la “cuina” de la Nit de la Recerca per tal de realitzar experiments que tots els assistents podrien fer a casa seva, concretament a la seva cuina.

DSC01450

Jo mateix cuinant un ou ferrat de color verd i preparant una llimonada vermella gràcies a la química àcid-base i a l’extracte de col llombarda (indicador de pH natural). (Foto: Moni)

Com a fi de festa els químics de la C4D de la UdG i en Dani Jiménez vàrem realitzar uns experiments espectaculars en la foscor.

DSC01565

El nostre experiment de l’oxidació del caramel. Per veure’n una gravació (corresponent a la Nit de la Recerca 08) clica aquí. Gràcies per les fotos, Moni!

DSC01620

Experiment de luminescència d’en Dani.

La Nit de la Recerca 09 a Girona va ésser tot un èxit, els assistents hi varen poder descobrir l’altra cara dels científics.

Podeu veure totes les fotos al facebook i properament al Flickr de la Nit de la Recerca 09.

4 pensaments sobre “Post Nit de la Recerca 09

  1. I tant! Seguirem treballant per tal de divulgar la ciència. Realment un èxit, la RN09′: molta gent, grans experiments i la constatació de l’existència d’una altra cara de la ciència!

  2. Retroenllaç: Nit de la Recerca 2010, t’hi esperem! « Pepquímic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s