Chemdoku a la NCW

NCWEl proper diumenge comença la Nord-Americana National Chemistry Week (18-24 octubre 09). Aquest esdeveniment anual, coordinat per la American Chemistry Society i que es va celebrar per primer cop el 1987, està destinat a la divulgació de la química anivell dels EEUU.

Enguany el lema de la NCW és Chemistry-It’s elemental! i es tractaran temes com la història de la taula periòdica i els seus elements o les seves aplicacions en les nostres vides quotidianes, entre d’altres. L’elecció d’aquest tema ha estat deguda a la celebració, engauny, del 140è aniversari de la Taula Periòdica de Mendelehev (1869).

http://portal.acs.org/portal/PublicWebSite/education/outreach/ncw/WPCP_011843

sciencekidsTrobo molt interessant l’extens recull d’activitats i experiments (en el projecte Science for Kids) per fer amb els alumnes que es presenta al web de la NCW. Ens pot donar bones idees.

Gràcies al web de la ACS, tot llegint la informació sobre la NCW i les activitats que es duran a terme he descobert el Chemdoku. El Chemdoku és un trencaclosques amb els mateixos principis que el Sudoku però en comptes de nombres hem de col·locar símbols d’elements químics. Aix,per exemple, aquí tenim el Chemdoku més senzill que ens proposen des del web de la ACS en el qual hem d’aconseguir resoldre el trencaclosques amb els 4 primers elements (en ordre creixent de nombre atòmic, d’1 a 4) de la taula periòdica, de l’hidrogen al beril·li.

chemdoku

Al web de la ACS trobem més Chemdokus.

Des d’aquí animo a la Societat Catalana de Química (que estrena disseny del lloc web) a seguir iniciatives com aquesta de la Setmana de la Química i, dins les meves possibilitats, m’ofereixo a ajudar com pugui a posar el meu gra de sorra a la divulgació científica a nivell català.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s