Som pols d’estrelles

Tot i que ja estem a punt d’acomiadar el present 7 de novembre de 2009, gràcies a Ciencia en el XXI, m’acabo d’assabentar que avui s’ha celebrat el 1r dia de Carl Sagan. (Diuen que han decidit celebrar aquest dia de Carl Sagan, coincidint amb el 75è aniversari del seu naixement, però el que encara no entenc és que si Sagan va néixer el 9 de novembre de 1934, per què celebrem la diada avui, dia 7 ?)

Som pols d’estrelles, ens recordava Carl Sagan.

Carl Sagan (1934-1996), va ésser un gran divulgador científic del camp de l’astronomia i la cosmologia, mundialment conegut pel programa de televisió Cosmos. Un viatge personal, obra de divulgació de l’astronomia i la cosmologia produïda conjuntament amb la seva esposa, Ann Druyan, el 1980.

Sagan també va estar al capdavant de la recerca de vida intel·ligent fora del nostre planeta, aquell petit puntet blau en l’univers… (tal com el va citar en el conegut i meravellós vídeo):

Sempre és agradable seure i mirar un trosset de documental de Sagan acompanyat per la fantàstica, calmada i misteriosa música del grec Vangelis.

M’agradaria acabar amb una cita de Sagan que acabo de conèixer tot informant-me sobre aquest 1r dia de Carl Sagan i que explica claríssimament i amb gran senzillesa i bellesa el perquè de la seva tasca divulgadora, el perquè del gran rebombori que es va coent des de la mateixa C4D, el perquè d’aquest bloc, PepQuímic.

…ben mirat, quan estàs enamorat vols explicar-ho a tot el món. Per això, la idea que els científics no parlin de la ciència al públic em sembla aberrant.

Carl Sagan

Més info a :

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s