Obama opta per la divulgació científica

Obama opta per la divulgació científica? Si és així… benvingut sigui!

Gràcies a Chemistry blog m’acabo d’assabentar que el president dels EEUU aposta per la divulgació de la ciència. Barack Obama dilluns passat va presentar la seva campanya Education to innovate on es planteja que els estudiants guanyadors en competicions nacionals científiques, tècniques i de robòtica visitin la Casa Blanca per a presentar els seus experiments i enginys a la Fira de la Ciència de la residència oficial de president nord-americà. L’objectiu d’aquesta campanya és la de motivar els estudiants preuniversitaris dels EEUU a cursar estudis universitaris científics o tècnics. Des del meu punt de vista, que una institució com aquesta (pel fet de ser una veu allunyada de la ciència i un dels govern més poderosos) creï una campanya per engrescar el jovent en la ciència és una iniciativa fantàstica.

Per llegir la transcripció sencera d’aquest anunci de la campanya Education to innovate, per Obama, cliqueu aquí.

Entre d’altres iniciatives de divulgació científica proposades per la Casa Blanca m’agradaria destacar la celebració del National Lab Day, portant els científics a les escoles (això és justament el que fem des del grup de divulgació científica de la UdG {enmarcat en la C4D} en el radi d’acció de la nostra petita província).

Com a curiositat que he descobert navegant en aquestes pàgines americanes de divulgació presento aquest modelatge molecular amb patates, grans de raim i escuradents… m’ha encantat la idea! Molt interessant per completar una jornada de ciència i cuina… què millor que poder-te menjar un model molecular?

Per acabar citaré una significativa frase del president Obama amb la qual incentiva a fer ciència i tècnica al jovent (tot i que a 1r cop d’ull m’ha recordat molt a les paraules del fundador del moviment escolta, Lord Baden Powell…):

Encouraging young people to be makers of things, not just consumers of things.

President Barack Obama

Referències:

4 pensaments sobre “Obama opta per la divulgació científica

  • I tant! I a veure si el nostre Govern de la Generalitat també s’hi apunta… en aquest cas si que seria interessant seguir els passos d’EUA…

 1. Una molt bona notícia… I veient l’inici del vídeo ja veig que aquesta cosa va de debò i que no és un president com els que estem acostumats a veure!!

  Jo encara no m’he acabat el vídeo però de moment m’agradaria destacar el:

  “Welcome Mythbusters”

  • I tant, Joan, això pinta bé…
   Si senyor! Quina gran sorpresa trobar els 2 cracks “Mithbusters” asseguts escoltant Obama… i sembla que sí, han deixat els explosius a casa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s