Dolça Química

Gràcies a Microsiervos acabo de conèixer aquesta Taula Periòdica de pastissets. Ja n’havia vist d’altres però aquesta està especialment feta amb detall. Podem observar els elements (pastissets) tenyits de diferents colors que els classifiquen en els seus grups i en la fase en què es troben a temperatura ambient. Fins i tot l’autora (química? cuinera?) ens ha deixat l’espai buit per l’Uus (element de nombre atòmic 117 i que encar no ha estat sintetitzat). L’únic detallet que ens mostra que l’autora no està gaire al dia (o bé que l’obra es va fer fa més d’un parell de mesos), és que l’element amb nombre atòmic 112, fins fa poc Uub i anomenat finalment Copernicium (Cn*), apareix a la Taula de pastissets com a Uub.

* Per cert, volia fer una entrada sobre el nou i definitiu símbol pel Copernicium (Cn en lloc de Cp), pel que fa a la possible confusió amb el ciclopentadiè (Cp), però… la faré més endavant.

Aprofito per adjuntar més imatges que es poden trobar a la xarxa sobre Taules Periòdiques en format pastís. Pot ser una bona idea per celebrar l’aniversari d’un químic o química.

Font de les imatges: Flickr.

Font de la imatge: The Daily What.

Referències:

5 pensaments sobre “Dolça Química

  1. Retroenllaç: Homeòstasi » Arxiu del bloc » Una apetitosa i dolça taula periòdica…

    • Si senyora! En ciència no hi poden haver confusions, per tant… Cn!
      Depenent del dia que tinguis pots començar per un gas noble (si l’estómac no se la vol jugar), o per l’Au (si es tracta d’una ocasió especial), per l’O (quan anem d’excursió a la muntanya), per un halogen (per evitar les infeccions), pel Pb (quan tinguem molta gana) o per l’H quan ja estiguem tips… i el millor! per terra rara per una nit boja on ens ho volguem passar pipa!

  2. Retroenllaç: Pastissets de química « ReAcCIONa

  3. Retroenllaç: Taula de taules (periòdiques) « Pepquímic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s