Escoles Verdes 09 i +, dia Cientificomàgic a BCN!

El dijous passat, 3 de desembre de 2009, a l’Auditori del Palau de Congressos de la Fira de Barcelona va tenir lloc la VIII Trobada d’Escoles Verdes de Catalunya. Després de l’acte formal, amb la benvinguda i l’entrega dels distintius Escola Verda per a cada CEIP o IES, els assistens varen poder gaudir de l’espectacle Mulla’t per l’aigua organitzat per Dani Jiménez i Paula Navarro (Experimentàlia).

Primer experiment. Consellers Maragall i Baltasar al mig de la cadena humana conductora de la senyal elèctrica que fa que soni la música de l’aparell reproductor de CD per l’altaveu.

Des de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la UdG en Ferran i jo mateix vàrem tenir el goig i l’honor de poder ajudar a en Dani i la Paula en el seu espectacle divulgatiu on al voltant de 700 persones, entre alumnes i professors, de diversos centres educatius d’arreu del país varen gaudir de la màgia i la bellesa de la ciència.

D’esquerra a dreta: Dani, Ferran, Paula, Pep Anton (Pq).

Així, en Dani va preparar un espectacle on la protagonista era l’aigua i, després de generar-la gràcies a l’aparell de Kipp i  preparar un petit Sol a dins d’un matràs vàrem simular la contaminació que pateix i els posteriors tractaments de depuració i potabilització amb l’ajuda de filtres físics, adsorció amb carbó actiu, processos de decantació i tractament químic amb desinfectants com el lleixiu.

El Sol en un matràs.

Simulació de la contaminació de l’aigua.

El públic va gaudir de la ciència.

Finalment la màgia de l’aigua ens va permetre desapareixer de l’escenari rere un gran núvol.

Un cop va haver acabat l’espectacle i ho vàrem tenir tot recollit com que els que divulguem la ciència ens apassionen els experiments de química i física recreativa vàrem gosar provar-ne un a l’engròs. Després d’inflar un gran globus amb hidrogen hi vàrem acostar una flama (tot plegat sota control i les màximes mesures de seguretat). Aquí tenim el resultat de la prova:

Després d’un divertit dinar científic tots plegats vàrem anar a visitar el CosmoCaixa on vàrem al·lucinar amb la màgia i la ciènica de l’exposició Abracadabra.

Com a símbol d’aquest fantàstic dia que vàrem passar a Barcelona presento els ninotets de The Scientists Collection, obsequi d’en Dani.

Marie Curie, Charles Darwin, Isaac Newton, Albert Einstein i Nikola Tesla.

Moltes gràcies per tot, Dani i Paula!

Fins la propera!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s