“Satélite”, nova publicació científica

Avui mateix gràcies a en Juanma i a l bloc Genciencia he conegut l’existència de la recentment creada publicació mensual de caire científic Satélite. El primer número de la publicació de divulgació científica, que es publica en llengua castellana, va ésser presentat fa exactament un mes, el passat 12 de desembre, a Barcelona. La revista impresa ja es distribueix mensualment de forma gratuïta per la zona de Barcelona i la podrem consultar en format digital i descarregar-nos-la al web de Satélite. (També té una pàgina al Facebook).

Segons paraules del físic Manuel Toharia, divulgador científic i director científic del complexe Ciutat de les Arts i de les Ciències i del Museu de les Ciències Príncep Felip de València, que és entrevistat en aquest número de Satélite, la divulgació científica és tan necessària perquè “la informació científica no és entesa per la societat”.

“Hay dos problemas fundamentales. El primero es la enorme dificultad que plantean el lenguaje y el método científico para la terminología cotidiana que usa la gente, que no es capaz de llegar a entenderlo. El segundo es la tremenda incultura científica de la sociedad; la ciencia ha avanzado tantísimo en los últimos años que las personas no han sido capaces de seguir el ritmo.” “La información no es mala, el problema es que no es entendida por la sociedad.”

Manuel Toharia

En aquest 1r número de la revista també trobem un interessant article titulat Qué es la ciencia? on ens detalla els passos a seguir per aplicar el mètode científic amb un exemple del filòsof Bertrand Russell i s’hi adjunten uns resums de la història de la ciència i de la classificació d’aquesta.

M’ha agradat el primer acudit de Satélite on l’autor ens plasma perfectament que en el “pot petit”  és on hi trobem l’esperit científic. Convido, a tothom qui en tingui ganes, a mirar el món amb la curiositat dels infants, en la seva imaginació i curiositat il·limitades rau l’autèntica força que fa avançar la ciència.

Benvinguda i ànims, Satélite! Espero que, com a tal, orbitis com cal al voltant de la ciència i no la perdis de vista per tal de divulgar-la als 4 vents.

2 pensaments sobre ““Satélite”, nova publicació científica

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s