Matins de la Química 2010

Dimecres passat, dia 20 de gener, els laboratoris de docència del Departament de Química de la UdG varen obrir les portes per als alumnes de batxillerat científic de diversos centres de la província de Girona. En la VII edició d’ Els Matins de la Química, els alumnes preuniversitaris es varen poder apropar a la química experimetal i teòrica participant d’unes experiències de laboratori a més a més de  rebre una xerrada sobre la seguretat i una visita guiada pels laboratoris de recerca del Departament.

Entre les activitats que vàrem dur a terme hi havia la determinació de metalls en dissolucions, de l’àrea de química analítica; la identificació dels diferents principis actius que cointenen alguns fàrmacs més qüotidians, química orgànica, graus de llibertat vibracionals de molècules – fem ballar el model d’una molècula, química teòrica i el taller de l’alquímia – transmutem el coure en plata i or, química inorgànica i química recreativa.

Estudiants de 1r de Batxillerat d’Anglès. Departament de Química de la UdG, 20 de genert de 2010.

Taller d’orgànica, identificació dels diferents principis actius en fàrmacs quotidians.

Després de la visita de més d’un centenar d’estudiants de la demarcació, els objectius previs a l’activitat divulgativa s’han complert i ja està tot a punt per la seguent activitat corresponent a les Practiques de grups-classe que tindran lloc diàriament durant la setmana que ve. En aquest ocasió estudiants de batxillerat de Tossa, Vic, Palafrugell, Roses, Loret,  Calella, Tordera, Blanes i Girona ciutat, seran químics als laboratoris del Departament de química de la UdG.

Per més informació obriu el aquest document en pdf.

Els Matins de la química 2010 a la premsa:

2 pensaments sobre “Matins de la Química 2010

    • A la categoria “Activitats” del bloc de la C4D ja les vaig afegint, tot i que també seria bo crear un document i anar-lo actualitzant, sobretot per tenir classificades les visites a escoles i IES, que a vegades no en faig entrada i al final no sabrem on hem anat…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s