8m2010 Tempesta de Neu (i ful·lerens)

8 de març de 2010, suposo que recordarem aquesta data per la nevada generosa i generalitzada a gairebé tot el territori català, tot i que potser no és comparable a les del 1962 i el 1985 déu ni do!

Model molecular del ful·lerè C60 (altrament conegut com a futbalè) que m’ha acompanyat durant tot l’episodi de neu a Girona, veureu que va apareixent a les fotos i els vídeos que mostro a continuació. Foto: Montjuïc, Girona, avui al matí.

El 8 de març de bon matí, a Girona va començar a nevar i ho va seguir fent durant tot el dia intensificant-se a mesura que passaven les hores.

Uns quats companys del Departament de Química vàrem sortir a trepitjar la primera neu davant de la facultat. Facultat de Ciències UdG, 08/03/10, 12 h GMT+1.

Mica en mica la Facultat va començar a quedar buida, es varen anul·lar totes les classes i alumnes, professors, investigadors i personal administratiu i de serveis varen començar a sortir en cotxes, primer, en vehicles tot terreny o a peu després. Uns quants cotxes varen ser abandonats pels seus propietaris a l’aparcament de la facultat per impossibilitat de sorir conduint-los, entre ells el meu.

Aparcament de la Facultat. Foto des del despatx dels becaris de Química Inorgànica, Departament de Química, Facultat de Ciències UdG, 08/03/10, 14 h GMT+1.

D’aquesta manera al migdia, sobre la Facultat de Ciències de la UdG, ja vivíem una intensa tempesta de neu acompanyada de fot vent. Des del matí fins a mitja tarda, que em varen venir a rescatar, vaig estar a la Facultat de Ciències de la UdG, a Montilivi, i aquí presento la crònica fotogràfica i el parell de vídeos que  hi vaig gravar.

Pati interior de la Facultat de Ciències, 08/03/10, 14 h GMT+1.

Façana principal de la Facultat de Ciències, 08/03/10, 14:30 h GMT+1.

Pati interior de la Facultat de Ciències, 08/03/10, 15:30 h GMT+1.

Porta de la Facultat de Ciències, 08/03/10, 14:40 h GMT+1.

Escales Facultat de Ciències, mirant cap a l’aparcament, 08/03/10, 14 h GMT+1.

Aparcament de la Facultat. No es diferenciava la carretera de la vorera ni la delimitació de l’aparcament, ni la rodona de circulació. Foto des del despatx dels becaris de Química Inorgànica, Departament de Química, Facultat de Ciències UdG, 08/03/10, 15:45 h GMT+1.

Façana principal de la Facultat de Ciències, 08/03/10, 15:50 h GMT+1.

El millor resum de la tempesta de neu el tinc editat en el següent vídeo d’imatge i so de 4 min.

I, si tenim pressa, també n’he fet un vídeo resum d’1 min on ja ens podem fer la idea de la magnitud de la nevada sobre la Facultat de Ciències de la UdG.

Finalment presento quatre fotos de la jornada d’avui, dia 9, el dia després, el dia de demà (precisament la situació ha estat semblant a la de la pel·lícula de 2004 El dia de demà).

The day after tomorrow, pel·lícula de 2004.

Facultat de Ciències el dia després. 09/03/10, 10 h GMT+1.

Quan he anat a recuperar el meu cotxe m’ha sobtat trobar-me aquest personatge practicant esquí alpí… Aparcament Girona F.C-Facultat de Ciències, 09/03/10, 10 h GMT+1.

Futbalè rodolant pel terreny nevat de la Girona química. Montjuïc, 09/03/10, 12 h GMT+1.

Fins i tot m’he permès fer un acudit químic… aquí tenim el H2O@C60 (el complex d’àtoms o molècules encapsulades en una molècula de ful·lerè s’indica de la següent forma àtom o molècula@ful·lerè en qüestió).

Sant Fèlix i la Catedral encara enfarinats. Girona, 09/03/10, 17 h GMT+1.

Per acabar vull ampliar aquesta crònica fotogràfica tan local mirant el nostre país en general. Sabeu de quina manera  ens estan veient els possibles extraterrestres des d’un possible planeta habitat ? (d’un temps futur des del nostre punt de vista, evidentment… és a dir, sabeu com ens veuran algun dia des de l’espai?) Doncs el satèl·lit Meteosat ens ho mostra mitjançant aquesta espectacular imatge del canal visible… realment sembla la glaciació de la pel·lícula El dia de demà.

Març marçot,

mata la vella

i la jove si pot

2 pensaments sobre “8m2010 Tempesta de Neu (i ful·lerens)

  1. Retroenllaç: Pepquímic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s