Química Catalana a “periodicvideos”!

Estic ben emocionat ja que en un dels darrers vídeos del meu portal preferit, periodicvideos (si encara no l’has visitat mai fes-ho! Hi trobaràs la cara més espectacular de la Química a través dels 118 elements), en el qual el professor Poliakoff (el meu ídol del súper pentinat i les corbates periòdiques) presenta el Magnesi com a “el primer metall útil de la Taula Periòdica”, mentre en Peter ens mostra la seva reactivitat al laboratori. Però el punt que m’ha fet fer un bot al cor a el vídeo ha estat quan el professor Poliakoff ha començat a parlar de l’abundància del Mg a la Terra i per fer-ho ha tret … ni més ni menys que … la Taula Periòdica dels elements d’acord amb la seva abundància a la Terra, de la Societat Catalana de Química !!!

En aquesta Taula Periòdica de la SCQ les àrees de les caselles dels elements ens indiquen la relació aproximada de cada element amb la seva abundància a la natura.

Despatx del professor Poliakoff al Departament de Química de la Universitat de Nottingham.

Despatx dels professors Polo i Duran al Departament de Química de la Universitat de Girona.

El vídeo sencer sobre el Mg on el Professor Poliakoff presenta la Taula de la SCQ dient que ve de Barcelona i que està  escrita en català!

Entrades relacionades:

2 pensaments sobre “Química Catalana a “periodicvideos”!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s