3jcr10. Campus Jove de Recerca, UdG.

Aquest matí, dia 5 de juliol, ha tingut lloc l’inici del Jove Campus de Recerca de la UdG 2010 (3jcr10), una iniciativa que arriba a la seva tercera edició i que es durà a terme del 5 al 16 de juliol de 2010 en el nostre entorn universitari. L’activitat diària tindrà lloc entre els diversos campus de la universitat, Montilivi, Sant Domènech, Emili Grahit i al Parc Científic i Tecnològic.

Amb aquesta iniciativa, la UdG pretén acostar els estudiants de Secundària (1r de Batxillerat, principalemnt, i 4t d’ESO) al món de la recerca amb el fi que el coneguin de ben a prop i puguin participar de la seva interessant i sempre trepidant dinàmica. U total de 60 alumnes procedents de centres de la província de Girona i més enllà (englobant el radi d’acció de la UdG) participen del Campus, el qual ofereix un intens programa amb xerrades, tallers, seminaris, sortides i estades en grups de recerca per tal de tenir un contacte directe amb els nostres investigadors i investigadores.
L’objectiu del Jove Campus de Recerca és posar a l’abast de totes les ments inquietes i amb ganes d’aprendre aquells recursos que la Universitat pot oferir –humans i materials– de manera que aquests futurs universitaris s’introdueixin en el món de la investigació. A més, per a aquests estudiants, és una bona ocasió per adquirir coneixements, eines i pautes per avançar en l’elaboració del seu treball de recerca

Per apropar els estudiants a la investigació d’una manera directa és imprescindible la col∙laboració, complicitat i implicació dels grups de recerca, els investigadors i investigadores de la Universitat. Si volem garantir la continuïtat de la recerca, cal que donem a conèixer i que estimulem als futurs universitaris a prendre’n part.
Per això, el Jove Campus proposa als seus participants formar part d’un grup de recerca i que visquin de primera mà el dia a dia en un entorn investigador.

Com a 1r dia del 3jcr10, avui hi ha hagut temps per a la coneixença entre els 60 estudiants assistents al Campus (procedents d’arreu de la demarcació de Girona, i fins i tot més enllà -una estudiant ve de Mataró-) i ja han tingut lloc les primeres activitats.

Tot plegat ha començat a les 9 del matí amb la trobada davant de la Facultat de Ciències de la UdG i tot seguit hem entrat a l’aula i Joaquim Maria Puigvert (Vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura de la UdG) ens ha donat la benvinguda al 3jcr10. Seguidament el vicerector de Recerca i Transferència de la UdG, Josep Calbó, ens ha presentat la conferència “La Recerca a la UdG”.

Joaquim Maria Puigvert, Vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura de la UdG.

Josep Calbó, vicerector de Recerca i Transferència de la UdG.

A les 11h ha tingut lloc el descans i de 2/4 de 12 a les 2 del migdia tots els estudiants han estat repartits en diferents grups de recerca (des de la Facultat de Lletres, la d’Infermeria, l’Escola Politècnica, Medicina o la Facultat de Ciències) en funció del seu interès pel que fa a la temàtica del Treball de Recerca de Batxillerat o bé als estudis universitaris que tenen ganes de cursar un cop superat el curs vinent.

Estudiants a un laboratori de l’Àrea de Química Inorgànica, Departament de Química, amb en Pep Duran.

Companys, aquí us recordo que si us feu fotos treballant al vostre grup de recerca (amb el mateix telèfon mòbil) i me les envieu juntament amb 4 ratlles amb el vostre nom i població, el grup de recerca on us heu incorporat i quin tipus de recerca hi dureu a terme (amb el títol del vostre Treball de Recerca) serà publicat al bloc.

De 14 a 16 h hem estat dinant al bar de la Facultat de Ciències de la UdG i l’activitat de tarda (de 16 a 18 h) ha estat dedicada a la xerrada de David Grau (cap del Servei d’Esports del Servei d’Esports de la UdG) titulada Esport i Salut. La xerrada ha estat complementada pel fantàstic reportatge “Segona oportunitat. La mort sobtada en l’Esport” on el mateix David Grau és un dels testimonis del vídeo i els germans Brugada de Banyoles surten com a grans experts en la temàtica (actualment Ramon Brugada és degà de la Facultat de Medicina de la UdG).

David Grau (cap del Servei d’Esports de la UdG) presentat per Pep Duran (coordinador del Campus).

Clicar la imatge per veure el reportatge sencer, “Segona oportunitat. La mort sobtada en l’Esport”.

I demà… moltes més sorpreses al 3jcr10!

Recordem que per tal de seguir-nos podeu estar a l’aguait de la pàgina de Facebook, el canal del Youtube i el Twitter, des d’on es podran seguir totes les activitats que anem duent a terme al Campus mitjançant el hashtag #3jcr10.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s