Pocs Científics 2.0 ?

Acabo de llegir la reflexió que el company i editor científic de Global Talent i Recerca en Acció, David Segarra, va escriure ahir sobre el treball publicat per The Research Information network el passat juliol, titulat If you build it, will they come? How researchers perceive and use web 2.0.

De l’estudi dut a terme per investigadors de les Universitats de Manchester i d’Edimburg entre 1.308 investigadors del Regne Unit indica que un 84 % d’investigadors NO escriuen blocs, on només un 4% dels que ho practiquen és per fer-ho d’una forma freqüent. I pel que fa a escriure comentaris a entrades de blocs d’altres investigadors, només un 2% ho fa freqüentment. També vull destacar que només un 1 % dels enquestats col·laboren a un wiki comú, com per exemple la Vikipèdia. Aquest darrer fet el trobo alarmant ja que una gran part de la població enten com a veritat suprema la informació extreta d’aquesta enciclopèdia i cal recordar sempre que qualsevol persona pot escriure-hi articles (i pel que sembla, els investigadors -si més no els britànics- no ho fan).

Totes aquestes dades poden semblar preocupants però encara ho resultarà més, o si més no sorprenent, l’estadística extreta d’aquest estudi que indica que el segment d’edat que en fa més ús de les eines 2.0 és el de 35 a 44 anys i, sobretot, que investigadors de més de 65 anys en fan més ús que els de menys de 25 anys ! La realitat és que d’investigadors de menys de 25 anys en som pocs (en comparació amb la franja de 35 a 44 anys, per exemple), però personalment penso que TOTS nosaltres hauríem d’enllaçar d’alguna forma (no cal que tots mantinguem un bloc diàriament) les eines 2.0, que segur els d’aquesta franja d’edat utilitzem diàriament per lleure, amb la ciència de la nostra professió o estudi.

Imatge extreta de l’estudi If you build it, will they come? How researchers perceive and use web 2.0. (document pdf).

4 pensaments sobre “Pocs Científics 2.0 ?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s