La Universitat dels Nens i les Nenes

El passat dimarts 19 d’octubre la Universitat de Girona va participar del projecte La Universitat dels nens i nenes de catalunya (UdN2.cat) que impulsà l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), amb el suport de Talència, departaments d’Educació i d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya i Caixa Catalunya. Juntament a la UdG varen partiipar al projecte les universitats UB, UAB, UPC, UPF, UdL, URV i UOC.

A la UdG les activitats varen començar amb la rebuda dels estudiants de 5è curs de Primària de diversos centres de la província de Girona a l’edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la UdG amb una xerrada a càrrec de la vicerectora delegada d’Estudiants, Cooperació i Igualtat Maria Rosa Terradellas. Acte seguit l’equip Reacciona… Explota! de la UdG (Josep Duran i jo mateix) vàrem fer un experiment de benvinguda als 130 estudiants i als seus professors.

Auditori de l’Edifici Monturiol del PCiT de la UdG, a punt de començar l’experiment de benvinguda.

A la UdG, al larg del matí els alumnes varen poder gaudir d’una sèrie de tallers sota el lema “Et vols banyar? Vols que sigui fantàstic? Capbussa’t en la química i neda entre robots”, on el fil conductor va ser l’aigua i els nois i noies varen poder aprendre tot jugant amb la química i la robòtica. Després de dinar, un cop acabats els tallers del matí, els estudiants varen participar de la construcció d’uns robots amb el grup de robòtica submarina de la UdG.

Un dels tallers que vàrem realitzar des de la C4D va ser el titulat “Saps resoldre l’enigma matemàtic de les pomes?”, on els nois i noies varen poder jugar amb les diferents maneres de tallar una poma en dues meitats.

Taller àcid-base, on el company David Planiol mostrava als alumnes com diferenciar els productes casolans entre àcids i bàsics gràcies a un indicador d’acidesa natural, l’extracte de col llombarda. Amb el mateix extracte vàrem preparar els nostres ous ferrats verds.

La Universitat de Girona ha editat el següent vídeo amb un resum de la jornada:

Per part de la organització i els que vàrem col·laborar en la realtzació de tallers celebrem la iniciativa i veiem l’experiència com a molt positiva, confiem que des de les escoles també quedi aquest record, de manera que esperem que aquesta 1a edició de la UdN2.cat es repeteixi en els propers cursos.

 

Programa de la UdN2.cat a la UdG: http://www.udg.edu/LinkClick.aspxfileticket=3YIS5LOPn18%3d&tabid=36&language=ca-ES

Web de la UdN2.cathttp://www.udn2.cat/

Notícia postactivitat al web de la UdG:  http://www.udg.edu/Noticiesiagenda/Reculldenoticies/tabid/2575/p/16782/language/ca-ES/Default.aspx

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s