No ET, vida amb As a la Terra. NASA 2010.

C, H, N, O, P i S són els elements essencials per a tota forma de vida a la Terra. Concretament el P forma part del DNA i l’RNA, molècules que contenen la informació genètica per a la vida. El P i és considerat un element essencial per a totes les cèl·lules a la Terra.

Això, si més no, era cert fins avui.

Fa exactament mitja horeta que ha començat en directe per NASA TV el comunicat d’experts en astrobiologia de la NASA. Ara encara l’estic seguint en directe. Tal i com he comentat a l’anterior entrada al bloc, estrava expectant per veure de què es tractava el descobriment que abans d’ahir va anunciar la NASA que avui a les 2 p.m. (hora de Washington) anunciarien mitjançant la roda de premsa que ara estem seguint. Pensava que es tractaria d’algun descobriment sobre vida extraterrestre, ja que ho havien anunciat amb les següents paraules:

WASHINGTON — NASA will hold a news conference at 2 p.m. EST on Thursday, Dec. 2, to discuss an astrobiology finding that will impact the search for evidence of extraterrestrial life. Astrobiology is the study of the origin, evolution, distribution and future of life in the universe.

Finalment ara veig que es tracta del descobriment d’una forma de vida a la Terra que no requereix de fósfor com a element essencial. Els investigadors de la NASA han descobert una nova forma de viure desconeguda fins ara. Es tracta d’un bacteri (GFAJ-1) que vieun al llac Mono (Califòrnia) entre altes concentracions d’arsènic. Precisament aquests microorganismes substitueixen el P per l’As.

Creixement del bacteri GFAJ-1 sota As.

Segueixo amb la roda de premsa. Mentrestant us deixo amb l’article que ha penjat la NASA al seu web i el de la companya divulgadora científica América Valenzuela:

Si hi ha més novetats ja ho comentaré.

A les 20 h en punt (hora catalana) ha sortit aquesta caràtula pre-comunicat a NASA TV… ha estat emocionant!

3 pensaments sobre “No ET, vida amb As a la Terra. NASA 2010.

  1. Retroenllaç: La NASA ens canvia la Vida | iCIENTIFICats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s