Adéu MMX, benvingut AIQ2011!

A casa nostra estem a punt, a 8 hores, d’acomiadar l’any 2010 i donar inici a un 2011 plè de química. Concretament el proper 2011 ha estat proclamat per la Unesco com a ANY INTERNACIONAL DE LA QUÍMICA.

La proclamació per part de les Nacions Unides de l’any 2011 com a Any Internacional de la Química, AIQ2011, té essencialment dos objectius principals: fer conèixer la contribució de la química a la nostra qualitat de vida i palesar la importància d’aquesta disciplina en la resolució de problemes urgents, com són l’abastament d’aigua potable, d’energia i d’alimentació a tota la població del món, sense hipotecar el futur del planeta. Alhora, l’any 2011 coincideix amb el centenari del Premi Nobel de Química a Maria Sklodowska-Curie, fet que ofereix una oportunitat excel·lent per a recordar no solament les seves contribucions a la ciència, sinó també les d’altres dones científiques.

SCQ (filial IEC)

Un munt d’activitats es duran a terme durant els propers 12 mesos arreu del món, per tal de celebrar com cal l’AIQ2011, sota el lema Química-la nostra vida, el nostre futur”.

A nivell català trobareu la informació de totes les activitats que es duran a terme al bloc que ha creat la Societat Catalana de Química (IEC): http://blocs.iec.cat/aiq2011/

També recomano visitar al web oficial a nivell internacional de l’ “Internacional Year of Chemistry” (IYC2011): http://www.chemistry2011.org/

I anuncio, en primícia, que des de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (C4D) de la Universitat de Girona hem creat el bloc catquimica.cat. Aquest serà un lloc web col·laboratiu, per ara ja en som 9 col·laboradors, i en rebrem a més amb els braços oberts, que demà mateix inaugurarem, on trobareu una entrada diària relacionada amb la química, la seva actualitat i els fets que tinguin lloc a la nostra terra en relació a aquesta ciència. Hem aprofitat l’AIQ2011 per crear aquest lloc web, però el projecte no acabarà pas a 2012, sinó que volem seguir amb ell.

catquimica.cat

Molt bon inici d’any 2011 i molta química per a tots i totes!!

3 pensaments sobre “Adéu MMX, benvingut AIQ2011!

 1. Us desitjo un molt bon any.

  Segur que tots el gaudirem molt (si més no les activitats lúdicoquímiques que hi haurà a diversos llocs).

  Ja aniré entrant al bloc que anuncies.

  També tanqueu a gats dins de capses vosaltres???

  • Moltes gràcies Joan!
   Jeje!! Sempre tenim l’Schrödinger present… si més no per tenir als companys químics teòrics contents (es queixen de que només simbolitzem la química amb erlenmeyers i tubs d’assaig!).

   Molt bon AIQ2011!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s