[Nano] Reacciona! + Congrés de Docència en Química a Secundària

Abans d’ahir feia una mica de balanç de la divulgació Química que hem fet des del Departament de Química de la UdG durant el mes de febrer. Doncs comencem el març amb més propostes, una encarada als estudiants de Secundària i l’altra als seus professors.

 • El proper 13 d’abril celebrarem la V Edició del [Nano] Reacciona. (El doble sentit del títol de l’activitat és evident. El món nanoscòpic de la química i el crit que fem als “nanos” preuniversitaris perquè s’engresquin i s’activin davant de les propostes d’estudiar aquesta ciència).

Aquesta Jornada pretén acollir els estudiants de secundària que hagin fet un treball de recerca relacionat amb la química, per tal conèixer mútuament els treballs realitzats i per conèixer de primera mà els darrers avenços en els camps de la química i la nanociència.

Per a més informació sobre la V Edició del [Nano] Reacciona descarrega’t el tríptic informatiu en format pdf. Tenir present que la data límit d’inscripció (que, per descomptat, és gratuïta) és l’ 11 d’abril.

 • Per altra banda, el mateix 13 d’abril celebrarem el IV Congrés de Docència en Química a Secundària; adreçat a professors i professores de química a Secundària de les comarques gironines.

Aquesta activitat està adreçada principalment als professors de secundària que imparteixen química i que volen compartir les seves experiències i conèixer de primera mà l’opinió d’experts en didàctica de la ciència a secundària. La jornada consta de 2 parts. En la primera part s’imparteixen 3 conferències plenàries a càrrec de reconeguts especialistes en el camp. En la segona part, es fa una pausa-cafè i s’aprofita per comentar els treballs de recerca de Batxillerat que s’exposen a l’entrada de la Facultat.

Per a més informació sobre el IV Congrés de Docència en Química a Secundària descarrega’t el tríptic informatiu en format pdf. Tenir present que la data límit d’inscripció (que també és gratuïta) és l’ 11 d’abril.

Estudiants i professors de Batxillerat, us esperem al Departament de Química de la UdG!

2 pensaments sobre “[Nano] Reacciona! + Congrés de Docència en Química a Secundària

 1. Hola,
  trobo molt interessants les iniciatives del Department de Química de la UdG. A més, crec que amb diferència es del Department que més activitats realitza per secundària.
  Amb tot cas, les plenàries son interessants pel que sembla. Però, la temàtica no esta asociada i no te una lògica que pugui seguir un professor i alumnes de secundària. Trobo, a més, que els alumnes que participin que el Nanoreacciona (si no es com a altres convocatòries) hauríen, a més del pòster, presentar oralment o defensa personal del treball per així ser considerat com un seminari reconegut. La defensa personal oral del treball aporta un grau més de nivell al Congrès per ser distinguit tant per alumnes com per professors de secúndaria.
  Trobo d’especial interès que alumnes que hagin participat en anteriors NanoReacciona segueixin influint activament en recerca al Department. Les ideas que puguin aportar aquest alumnes han de ser reconegudes amb publicacions indexades o en “Scientia Gerundensis” o una revista asociada a la catèdra de comunicació.
  Un revista especialitzada en divulgació indexada i en anglès a la càtedra hauría de ser una interessant idea per tal atraure talent per publicar en divulgació científica. A nivell nacional i europeu no sé si n’hi ha però podria ser un bon començament per impulsar la productivitat a nivell divulgatiu.

  Moltes gràcies,
  Martin.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s