Reacciona… explota! Ciència recreativa a Palamós

Aquest matí l’equip de divulgació científica Reacciona… expolota! hem estat a l’escola Vedruna de Palamós, on hem fet dues sessions d’experiments de ciència recreativa i espectacular per als estudiants de 3r i 4t d’ESO i per als de 1r i 2n curs de Batxillerat.

El nitrogen líquid, amb el qual es poden desenvolupar experiments molt interessants que permeten explicar propietats físiques dels materials -com els punts de fusió i ebullició, portant a terme canvis de fase a gran velocitat- segueix essent el rei de l’espectacle. Abans de fer els experiments amb aquest compost, passem algun retall de vídeo per comprovar el rigor de la indústria cinematogràfica, la qual ha fet servir el N2 líquid en múltiples ocasions per a crear escenes d’espectacularitat. En tenim un exemple a la coneguda pel·lícula Terminator 2. Aquí tenim el fragment que passem a la xerrada:

Esperem que aquestes visites que fem als centres de secundària serveixin per a mostrar una altra cara de la ciència als estudiants i per a despertar vocacions científiques (tan necessàries per a la societat).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s