Ciència 2.0.1 a Aula Blanes amb Miquel Duran

El passat 22 de març, Miquel Duran (@miquelduran) ens va oferir la xerrada Ciència 2.0.1, del web 2.0 a la realitat augmentada, passant per la ciència ciutadana, al cicle de conferències científiques d’Aula Blanes.

En Miquel Duran, investigador de l’Institut de Química Computacional i professor del Departament de Química de la UdG (i meu cotutor de tesi), utilitza les eines del web 2.0 en la docència universitària i en  la divulgació científica. Des d’aquesta experiència en l’ús d’unes eines que per molts són noves, Miquel Duran ens va presentar les possibilitats que tenim amb els nous aparells de telefonia mòbil, pel que fa a l’accés als webs 2.0 i, sobretot, en la possibilitat d’introduir-nos en el camp de la realitat augmentada. Tot plegat va estar focalitzat en l’objectiu d’apropar de ciència a la ciutadania.

Precisament el camp de la realitat augmentada (la superposició de la imatge real i d’una capa virtual que la modifica o complementa) va ésser en el que en Miquel va incidir més, i el que més ens va sorprendre. Amb el portàtil del conferenciant i l’ús de la seva webcam, vàrem descodificar codis QR que mostren models en 3D, virtuals, de molèculesedificis. El següent vídeo ens mostra aquesta aplicació.

Miquel Duran es va ajudar d’una presentació en Powerpoint que ens adjunta al seu slideshare.

Entre altres missatges ens va voler deixar clar que, avui dia tenir un dispositiu mòbil tipus smart phone és molt important per a un jove de 18 anys, per a ésser competitiu.

Recomano llegir l’entrada que el mateix Duran va fer al seu bloc després de la seva xerrada a Aula Blanes;

http://edunomia.net/diari/edunomia/arxius/2011/ciencia-2-0-1-a-blanes.html

Després de la xerrada va tocar el sopar… acompanyat de les cartes d’en Miquel! A la imatge, joc de mans amb el que en Miquel s’ajuda per explicar el concepte quàntic dels parells EPR.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s