Dones de Ciència, l’exposició a Ciències UdG

Fins el proper 27 d’abril, dia de la Mare de Déu de Montserrat, podem visitar l’interessant exposició Dones de Ciència al Hall de la Facultat de Ciències de la UdG.

Avui dia encara estem lluitant per a una igualtat d’oportunitats, pel que fa al gènere, en el món de la ciència i la tècnica. Segles enrere tot anava diferent. Existia una dura discriminació envers les dones en les institucions d’investigació científica i tècnica, tant públiques com privades. Per aquest motiu, l’exposició presenta 12 dones, la majoria nascudes al país, les quals es va obrir camí en aquest món hostil i desfavorable per a elles. Des de la barcelonina Juliana Morell, física nascuda a 1594, fins a la biòloga menorquina Maria Àngels Cardona (1940-1991).

Recomano fermament visitar l’exposició i dedicar una estona per llegir tranquil·lament els cartells amb les biografies professionals de les científiques homenatjades. Precisament es tracta d’una exposició és molt adequada per enguany; celebrem l’Any Internacional de la Química i recordem la figura de Marie Curie, científica que trencà barreres, essent fa exactament 100 anys guardonada amb el seu 2n Premi Nobel per a la seva excel·lent recerca físico-química.

(A l’exposició, entre 12 científiques, no hi ha cap química. Això no pot ser! -Perdoneu, però algú ho havia de dir-)

Descarrega’t el tríptic de l’exposició (amb les biografies complertes) clicant aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s