Casualitats Quàntiques. Sònia Fernández-Vidal a La Vanguárdia.

La passada diada de Sant Jordi em van fer descobrir un fantàstic llibre de divulgació de la física quàntica. Fernández-Vidal tracta de La Porta dels tres panys de la física quàntica Sònia Fernández-Vidal (ja en vaig parlar al bloc). De la seva autora no n’havia sentit a parlar mai.

Aquest matí, dsprés de col·locar el punt de llibre a una pàgina de l’obra divulgativa de Fernández-Vidal, he agafat La Vanguárdia (per cert, un dia abans de l’històric naixement de l’edició, finalment, en la nostra llengua) i, amb gran sorpresa, me l’he trobat a La Contra. (Es tracta d’alguna mena de missatge que hauria de captar? Serendípia?).

Llegeix l’entrevista al web de La Vanguárdia.

L’entrevista, que li ha fet Víctor-M Amela, és molt interessant. La física quàntica barcelonina, que ha treballat al CERN, fa referència a conceptes com la dualitat ona-corpuscle, el principi de superposició, l’entrellaçament o el concepte de quark. Tmabe presenta les possibles interessants aplicacions de fenòmens quàntics, com la criptografia absolutament segura. Fernández-Vidal també planteja la paradoxa del gat d’Schrödinger quan, precisament aquest matí he hagut d’inventar una versió menys salvatge de l’experiment mental, per a una amiga veterinària que m’ha escrit pel Facebook dient-me que no estar gens d’acord en tancar un gat en una caixa al costat d’un volum de verí… (he inventat la paradoxa del globus que està inflat i rebentat alhora [a la caixa, insonoritzada, conviu amb una agulla que té la mateixa probabilitat de clavar-se a la goma i fer-lo rebentar que no caure]).

Casualitats quàntiques.

2 pensaments sobre “Casualitats Quàntiques. Sònia Fernández-Vidal a La Vanguárdia.

  1. T’oblides de la casualitat de sortir mencionada en el sopar de pizza i gols blaugrana. Avui quan l’he vist al diari m’ha recordat la trobada.

    • jeje! Tens raó Salvador, i veuràs que a l’entrada de demà ho emciono (no fa gaire que l’he acabat)! (una altra casualitat) tot parlant d’un llibre fantàstic i presentant una foto de col·lecció. 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s