Divulgant la Radioactivitat al Recvll de Blanes

Després del resurgirment del debat sobre l’interès de l’energia nuclear, després de la catàstrofe de Fukushima, he trobat interessant començar la casa pels fonaments explicant els conceptes químics més bàsics de la fissió i fusió nuclear al ciutadà del carrer. A més a més he volgut mostrar una altra opció, més neta i segura, d’obtenir energia a partir de les reaccions nuclears, és a dir, les futures (espero) centrals de fusió nuclear. Aquesta darrera pinzellada (presentant el projecte ITER) l’he fet amb l’objectiu de, davant la gran mala opinió popular de les reaccions nuclears com a font d’energia (hi puc estar d’acord quan parlem de centrals de fissió nuclear; el que per ara coneixem), donar una altra oportunitat a les centrals nuclears, les quals poden reinventar-se en centrals de fusió nuclear.

Tot plegat, ho he explicat de la forma més divulgativa que he sabut (tal i com intento fer mensualment amb diversos temes científics d’interès comú) a la secció Des del Laboratori del número 2010 de la revista RECVLL de Blanes, corresponent al número de maig de 2011.

Descarrega’t l’article en pdf.

Al número de juny seguiré parlant de radioactivitat, ja que un tema tan complex no pot quedar resumit en un sol article d’A4.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s