Experiments de Ciència recreativa a l’INS Santa Eugènia de Girona

El passat divendres 10 de juny, l’equip de divulgació científica Reacciona… explota! de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital(C4D) de la UdG (en Josep Duran i jo mateix) vàrem passar el matí a l’INS Santa Eugènia de Girona.

Amb els estudiants dels dos darrers cursos d’ESO i al pati del centre, vàrem gaudir d’una sèrie d’experiments espectaculars de química i física recreativa. Entre aquests experiments, n’hi ha un parell que varen tenir molt d’èxit entre els joves estudiants. Pel que fa a la física, la simple observació del nitrogen líquid els va sorprendre molt, i més encara quan van experimentar amb les seves propietats criogèniques.

I, pel que fa als experiments químics, la descomposició del peròxid d’hidrogen catalitzada per KI i l’experiment químico-màgic de la serp del faraó (el qual és interessant per explicar el procés de caramel·lització i carbonització que té lloc al torrar el sucre, així com la descomposició tèrmica d’un sòlid en uns gasos).

Vàrem acabar la sessió d’experiments amb l’energètica i violenta oxidació del sucre d’un caramel pel clorat de potassi fos.

Esperem que aquesta sessió servís per apropar els estudiants a la ciència i que, a partir d’ara, siguin més receptius alhora de rebre conceptes a la classe de química i física.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s