PAAU 2011, examen de Química a Selectivitat 2011

Ja s’han acabat els exàmens de Selectivitat 2011, les PAAU. Així que ja puc penjar els exercicis de l’examen de Química que els estudiants preuniversitaris catalans varen fer ahir, dijous 16 de juny. Un examen no gaire complicat, el de l’Any Internacional de la Química. Què hi dieu, companys que l’heu fet?

6 pensaments sobre “PAAU 2011, examen de Química a Selectivitat 2011

 1. Hola Pep!! Cada vegada més s’intenta canviar una miqueta més la concepció de les típiques preguntes d’altres exàmens de les PAUU per preguntes on es fa més enfàsi a raonar, a interpretar, és a dir preguntes competencials.

  Aquest any pel que veig hi ha una pregunta sobre IR, que estic segur que casi ningú l’ha fet (tot i ser fàcil), ja que “competía” amb una pregunta de les més típiques de cinètica química. Per que consta tant raonar i sempre es prefereixen les preguntes de càlcul mecànic?

  Salutacions,

  • No savia que ara es feia IR, RMN, Masses… a Batxillerat; em va sorprendre aquesta novetat.
   M’agraden molt els exercicis com el número 7 de l’examen d’enguany. Tal i com dius, normalment s’ha fet servir exercicis “d’aplicar fórmula”, en canvi aquests de raonament (i realment molt més fàcils que els primers) són amb els quals veus si l’alumne entén què és un espectre d’IR i per quin motiu apareixen els senyals (en el cas d’aquest exercici). Sense necessitat d’anar més enllà (a la carrera de química ja veuran quines vibracions surten a una zona o altra i per què trobem bandes amples i pics estrets), trobo molt interessant que ja hagin vist conceptes com aquest.

   Espero que molts alumnes hagin optat per rumiar i resoldre l’exercici 7, més que no pas plasmar la fòrmula memoritzada de cinètica i agafar calculadors…

 2. Hola!!
  Soc estudiant de lletres i una “inútil” en química, però haig de fer la selectivitat de química l’any que ve (coses de les noves lleis…)
  Per casualitat teniu la correcció de l’examen de química de setembre??
  Gracies,

 3. Hola!
  Soc estudiant de segon de batxillerat, i m’agradaria saber si sabeu com funciona axò de les sèries dels exàmens de les PAU. A la web de la generalitat on estan penjats els examens de tots els anys, al curs 2010-2011només trobo les sèries 1 i 4 , aleshores vol dir que n’hi ha més però que no estan penjades?
  Gràcies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s