4t Jove Campus de Recerca de la UdG. Estiu 2011

La Universitat de Girona (UdG) celebrarà aquest estiu el Jove Campus de Recerca, una iniciativa que arriba a la seva quarta edició i que es durà a terme del 4 al 15 de juliol de 2010 en el nostre entorn universitari. L’activitat diària tindrà lloc entre els diversos campus de la universitat, Montilivi, Sant Domènech, Emili Grahit i al Parc Científic i Tecnològic.

Amb aquesta iniciativa, la UdG pretén acostar els estudiants de 1r de Batxillerat al món de la recerca amb el fi que el coneguin de ben a prop i puguin participar de la seva interessant i sempre trepidant dinàmica. En total, un màxim de 60 alumnes procedents de centres de la província de Girona i més enllà (englobant el radi d’acció de la UdG) participaran del Campus, el qual oferirà un intens programa amb xerrades, tallers, seminaris, sortides i estades en grups de recerca per tal de tenir un contacte directe amb els nostres investigadors i investigadores.
L’objectiu del Jove Campus de Recerca és posar a l’abast de totes les ments inquietes i amb ganes d’aprendre aquells recursos que la Universitat pot oferir –humans i materials– de manera que aquests futurs universitaris s’introdueixin en el món de la investigació. A més, per a aquests estudiants, serà una bona ocasió per adquirir coneixements, eines i pautes per avançar en l’elaboració del seu treball de recerca

Per apropar els estudiants a la investigació d’una manera directa és imprescindible la col∙laboració, complicitat i implicació dels grups de recerca, els investigadors i investigadores de la Universitat. Si volem garantir la continuïtat de la recerca, cal que donem a conèixer i que estimulem als futurs universitaris a prendre’n part.

Per això, el Jove Campus proposa als seus participants formar part d’un grup de recerca i que visquin de primera mà el dia a dia en un entorn investigador.

D’aquesta estada s’espera:

• Que l’estudiant gaudeixi d’una gran oportunitat d’establir un contacte proper amb la recerca; que pugui fer un acompanyament dels investigadors i investigadores; que visqui la dinàmica de treball del grup; i que pugui participar activament, en la mesura que sigui possible, de l’activitat investigadora amb petites col∙laboracions o microprojectes; i que pugui avançar en el desenvolupament del seu treball de recerca.

• Que el grup transmeti a l’estudiant la importància i el valor de la recerca; que l’inclogui en l’equip per tal que se senti un integrant més del mateix; que li mostri les instal∙lacions i maquinària necessàries per a la seva investigació; i que li ofereixi suport en el desenvolupament del seu treball de recerca: pautes en l’aspecte formal del projecte i orientació temàtica, en la mesura que sigui possible, pel que fa al contingut del mateix a través d’explicacions, materials o sessions pràctiques.

Jove Campus 2.0

Tal i com s’ha fet els darrers cursos (2jcr09, 3jcr10), el Jove Campus de Recerca compta amb un bloc, pàgina de Facebook, perfil de Twitter (@udg4u amb el hashtag #4jcr11), canal de Youtube,… pel que fa a eines de comunicació 2.0. D’aquesta manera el campus també és ben viu (a partir d’ara mateix) a la xarxa.

http://4jcr11.wordpress.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s