Experiments de ciència recreativa al curs d’estiu “Química a l’Abast”

Aquesta tarda he estat al curs d’estiu Química a l’Abast, destinat als professors i professores de física i química a secundària i organitzat per la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (C4D) de la UdG, sota la coordinació de la Mireia Güell.

En total, una vintena de professors han assistit al curs que demà acaba.

Abans d’ahir vaig tenir el gust de participar al curs fent una xerrada sobre la “química 2.0”. I avui n’he fet una altra sobre l’ús dels experiments de química recreativa a l’aula com a recurs per a la docència en física i química a secundària. Tots ells han estat experiments que podem fer amb material quotidià al gran laboratori de casa, la cuina.

D’aquesta manera, avui hem dut a terme experiments basats en processos físics, com la implosió d’una llauna de cola (canvis de pressió per canvis de fase de l’aigua), i d’altres de químics, com la cocció d’un ou ferrat de color verd (química àcid-base).

Tot plegat, experiments amb l’objectiu de captar l’atenció dels estudiants de secundària, presentant-los una química i una física més atractives, divertides i interessants. Al darrere ja hi posarem les fórmules, els teoremes i els problemes…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s