Química i Màgia al fi de Festa del Curs d’estiu “Química a l’Abast”

Dimecres passat vaig parlar de la meva participació al curs d’Estiu  de la UdG “Química a l’Abast”, amb un taller de ciència recreativa com a eina per a la docència en química i física a Secundària.

Divendres en Miquel Duran, en Pep Duran i jo mateix vàrem participar a la cloenda del curs amb l’espectacle “La Màgia de la Química i la Química de la Màgia”.

Màgia Química_Química a l'Abast UdG; 2011

Entre experiments alquimistes i jocs de mans, tots ells adaptats a la química, vàrem enllaçar la formació i el lleure en una sessió d’hora i mitja. Cartes, reactius i la taula periòdica; aquests són els estris que ens varen permetre aquest casament entre un espectacle de màgia i una sessió de demostracions químiques.

Màgia Química_Química a l'Abast UdG; 2011

Màgia Química_Química a l'Abast UdG; 2011

Màgia Química_Química a l'Abast UdG; 2011. Foto, @miquelduran

A més a més, a l’arribar a l’aula ens vàrem trobar amb la sorpresa que la Loli Pla, professora de l’INS Rocagrossa de Lloret i alumna del curs, ens va fer la demostració d’un interessant experiment. Es tracta de la neutralització entre àcid sulfúric i bicarbonat sòdic en un recipient en presència d’indicador universal; on s’aprofita el despreniment de CO2 per a fer pujar i baixar  un conjunt de panses seques. Un experiment visualment molt atractiu i molt didàctic! Gràcies, Loli!

Màgia Química_Química a l'Abast UdG; 2011

En Miquel Duran en fa un molt bon resum al seu bloc.

2 pensaments sobre “Química i Màgia al fi de Festa del Curs d’estiu “Química a l’Abast”

  1. Hola Pep, dir-te que tens un blog genial. La neutralització l’he feta en presència d’ataronjat de metil, que vira entre 3,8 i 4,3. L’hidròlisi de la sal que es forma, deixa anar un pH de 4 unitats aproximadament, per això l’he triat.
    Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s