Llicenciats en Química. Poc atur en plena crisi

La Marta, Directora del Departament de Química de la UdG, m’acaba de fer conèixer que aquest migdia, al telenotícies s’ha parlat de química i ha estat amb caire positiu (a ella li ha dit en Miquel, que ha vist les notícies en directe). Com que estem acostumats a sentir a parlar de química de forma negativa als mitjans de comunicació, avui estem molt contents!

Avui, al Telenotícies Migdia de TVC, s’han presentat els resultats d’unes estadístiques que indiquen que els joves llicenciats en Química són els professionals menys afectats per l’actual crisi econòmica.

http://www.tv3.cat/videos/3609470/TN-migdia-05072011

Notícia de 2 minuts, entre 25:20 i 27:20.

Amb paraules del mateix Carles Prats, “La Universitat no és una fàbrica de parats, com alguns es pensen” o “tenir un títol superior, multiplica per 2 les possibilitats de trobar feina”. Però, “degut a l’esclat de la bombolla immobiliària, els joves llicenciats arquitectes són els més castigats per la crisi i els químics, els menys“.

A més a més de l’esperançadora gràfica anterior, pels químics també és interessant saber les dades que mostra la següent gràfica. Altra vegada amb paraules explícites del periodista de TVC, “…els més ben parats són els llicenciats en ciències, només el 4 % fa feines per sota del seu nivell acadèmic”.

2 pensaments sobre “Llicenciats en Química. Poc atur en plena crisi

 1. Benvolgut Pep,

  Jo mateix sóc llicenciat en química per la UdG i també vaig veure les noticies de TV3. Personalment i pels cassos que conec em sembla una estadística molt esbiaxada i m’agradaria saber quina mostra de població (tipus i quantitat) han emprat per fer l’estadística i quin tipus de contracte i feina.

  Jo cónec moltísims químics que no treballen precisament amb la química tot i tenir la formació. També cónec a varis doctorats, concretament en òrgànica, química-física i inorgànica que la única i última sortida que hi han trobat es apuntar-se a la borsa d’ensenyament (també altres llicenciats i gents amb màsters). Això no és estar parat (suposant que et cridin a cobrir alguna cosa) però no crec que sigui o hagi estat la fita de molta gent mentre estudiava. I no t’estic parlant d’èpoques de crisi, molt abans ja passava. Ara perquè la feina està fotuda per la crisis i abans perquè acabat de sortir de la carrera per molt preparat que fossis no valoraven la titulació preferien l’experiència i costava moltíssim fer-se un forat. Et sona el terme ” generación JASP”?

  Per cert excelent blog el teu, el segueixo amb molt d’interés.

  Et passo l’adreça d’un blog d’un professor de secundària de Suances que crec que també es bastant bó en quant a divulgació: http://blog.educastur.es/bitacorafyq/

  Salutacions.

  PD: Com està el ratio de nous estudiants a Química a la UdG actualment (el que comencen a 1er)?

  • Bona tarda Daniel,

   Primer de tot, moltes gràcies per les felicitacions.

   No tinc constància de la font d’aquests estudis, simplement vaig veure les dades al TN. Això que em comentes, però, sé que passa. Tinc companys llicenciats que, mentre altres seguim fent Tesi, s’han trobat amb dificultats per entrar al món laboral. I alguns dels companys acabats de doctorar, també han tingut dificultats. Tot i això, crec fermament que la formació obre portes.

   No coneixia la “generació JASP”! He fet una mica de recerca i he descobert un divertit anunci de cotxes del 94 (“Jóvenes, Aunque Sobradamente Preparados”, oi?), clar, jo llavors era petit! 😉

   El bloc que m’adjuntes el trobo molt interessant a primer cop d’ull, un altre professor que es dedica a divulgar la ciència. M’hi endinsaré!

   A reveure,
   (Enguany, matriculats a 1r i de 1a opció sembla que n’hi ha una trentena. El nombre es manté després de la devallada progressiva d’anys enrere).

   Pep Anton

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s